Romania va juca in semifinalele Campionatului European cu Germania, detinatoarea titlului!!!

Romania va juca in semifinalele Campionatului European cu Germania, detinatoarea titlului!!!

romaDupă două victorii entuziasmante cu Croația și Anglia, naționala Under 21 a României trebuia să facă și ultimul pas pentru a obține calificarea în semifinalele Euro 2019 și pentru a primi biletele pentru JO de la Tokyo din 2020. Și au reușit un rezultat istoric.

Băieții lui Mirel Rădoi au dat piept luni 24 iunie cu Franța, într-o partidă în care au mai multe variante pentru a merge mai departe în competiție.

La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost egal 0-0, scor la care ambele echipe s-au calificat în careului de ași al competiției.

Franța a început mai bine jocul în terenul românilor având o posesie prelungită a balonului fără a pune în real pericol poarta lui Ionuț Radu. Încet, încet, jocul s-a echilibrat, o fază care îl avea în prim plan pe Cicâldău a fost judecată de centralul partidei, cu lăsarea jocului să continue.

În partea a doua disputa a fost la fel intensă dar fără ocazii clare de poartă. Dacă francezii puteau deschide scorul prin Ikone, Rus a avut și el o șansă imensă în minutul 80. Una peste alte o remiză extrem de importantă pentru ambele echipe care și-au îndeplinit obiectivul și anume calificarea în faza semifinalelor.

FRANȚA: Bernardoni – Amian Adou, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart (c), Guendouzi, Thuram – Mateta, Ikone. Selecționer: Sylvain Ripoll

ROMÂNIA: Radu (c) – Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău (60 Băluță) – Olaru, Hagi, Coman – Pușcaș (82 Petre). Selecționer: Mirel Rădoi. În prima semifinală, ROMÂNIA va întâlni Germania pentru ca în cealaltă semifinală, Spania să joace contra Franței.

About Author