Categories Fotbal

Stadionul Municipal ar putea deveni istorie. Ilie Bolojan are planuri antisportive pe viitor

iuliuMunicipalitatea orădeană se pregăteşte pentru atragerea de fonduri europene în viitorul ciclu bugetar comunitar.
Pregătiri pentru 2021

Primarul Ilie Bolojan a afirmat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma discuţiilor purtate între reprezentanţii Comisiei Europene cu cei ai Guvernului României municipalitatea îşi pregăteşte deja proiectele pentru care vrea să ceară finanţare europeană.

„Primăriile şi Consiliile Judeţene care îşi pregătesc deja proiecte vor avea un avantaj la atragere de finanţări. Cele care nu vor face acest lucru vor intra în întârziere şi cu greu vor mai putea câştiga proiecte”, a explicat edilul.

Primarul a mai spus că administraţiile locale şi judeţene care îşi pregătesc proiectele din timp ar putea chiar să obţină finanţări europene pentru realizarea documentaţiilor, scutindu-se de cheltuieli importante. „Am putea avea la dispoziţie sute de mii de euro pentru documentaţiile viitoarelor proiecte”, a spus Bolojan.

Din stadion, parc!

Unul dintre cele mai surprinzătoare proiecte vizate de administraţia Bolojan se referă la demolarea stadionului Iuliu Bodola, fostul FC Bihor, din cartierul Rogerius, în baza unui proiect de regenerare urbană.

„Pe actualul amplasament al stadionului FC Bihor s-ar putea amenaja o zonă verde astfel încât străzile Moldovei, care este foarte aglomerată, Corneliu Coposu şi Ştefan cel Mare să aibă un astfel de debuşeu”, a spus Bolojan.

Edilul ia în calcul relocarea stadionului pe un amplasament la şoseaua de centură cu ajutorul unei finanţări a Companiei Naţionale de Investiţii. „Dacă a făcut la Târgu Jiu un stadion care nu are nici echipă, nici infrastructură de utilităţi, atunci sper că va construi unul şi pe un amplasament de la Oradea”, a spus Bolojan.

Potrivit edilului, proiectul este încă în analiză. „Sper că până în primăvara anului viitor vom lua o decizie”, a spus edilul. ebihoreanul.ro

About Author