Categories LPS Bihorul

Dan Matei lauda activitatea sectiei de fotbal a LPS Bihorul

Nu este niciun secret că una dintre cele mai mari relizări ale Liceului cu Program Sportiv Bihorul din acest an este onorantul loc opt în cadrul unui clasament întocmit de Federația Română de Fotbal în ceea ce privește acedemiile de fotbal din țara noastră. Înainte de toate trebuie precizat faptul că este singurul liceu cu profil sportiv în clasamentul primelor zece poziții, iar acest clasament a fost întocmit pe mai multe criterii de-a lungul anilor, analiza fiind făcută de o firmă olandeză.

Cu alte cuvinte se lucrează bine, la acest nivel, cu toate că unii dintre tinerii fotbaliști ai liceului vorbesc foarte urât atât de antrenorii lor personali cât și de muncă pe care o prestează aceștia din urmă.

Dan Constantin Matei (foto) directorul LPS Bihorul a comentat în stil propriu această relizare dar trebuie precizat că totul a început în 1978 când a fost înființat liceului. Gheorghe Bulc a fost directorul sub egida căruia s-a început o muncă continuă la capătul căreia au ieșit jucători extrem de importanți pentru județul Bihor și anume Sorin Cigan, Sandor Kulcear,  Piști Harsany, Remus Ganea, Sandu Darha, Cosmin Bodea, Adrian Anca, Ioan Hora, Liviu Antal sau alții. Totodată există un regret că noua vedetă a naționalei și anume George Pușcaș nu a trecut prin curtea LPS-ului, ceea ce este adevărat este o scăpare.

La această relizare pozitivă au pus umărul de-a lungul anilor o serie de antrenori foarte logevivi și anume Nicolae Kovacs, Puiu Stoia, Jambor Iancki, Lukacs Iosif, Ioska Buda, Mircea Albu, Dan Matei precum și noul val de antrenori tineri Lucian Stance, Sorin Buhaș Ionel Negrea, Dan Dobai, Gheorghe Ghiț, Ciprian Dianu, Halasz Laszlo, Aurelian Pavel.

„Sunt 4 decenii în care pornindu-se de la zero s-a construit baza sportivă din Strada Făgăraşului care a fost luată abuziv, concentrându-ne apoi pe dezvoltarea bazei de lânga Parcul Nicolae Bălcescu (fost Rhedey). Acestea sunt câteva repere din istoria CSŞ Bihorul, iar clasarea pe locul 8 al academiei noastre de fotbal este o confirmare deloc întâmplătoare, o performanţă prin care am devansat mari centre cu tradiţie din România”, a spus directorul LPS Bihorul

„Vom organiza acţiuni de selecţie”

Această performanţă în adevăratul sens al cuvântului obligă, iar conducerea liceului urmează în perioada următoare să organizeze selecţii care vor avea drept scop descoperirea de noi talente din această zonă a ţării. Clasându-se pe locul 8 la nivel naţional, LPS Bihorul va avea echipele de juniori înscrise în campionatele elitelor. „Pe această cale, adresăm o invitaţie tuturor părinţilor care doresc ca ai lor copii să facă performanţă în fotbal, să accepte selecţia de calitate urmată de instruire superioară şi participare în campionate de elită pentru a-şi atinge aspiraţiile. În acest sens vom organiza acţiuni de selecţie pentru a permite copiilor să facă pasul din eşaloanele 3 şi 2 spre campionatele elitelor desfăşurate la nivel naţional, întreceri care sunt supervizate de către scouteri şi reprezentanţi ai echipelor din primele două ligi de fotbal ale ţării. Regula impusă de FRF, cu doi jucători U21 printre titulari la seniori, obligă cluburile să aibă sportivi de această vârstă. Dorim să atragem atenţia părinţilor şi copiilor că timpul este extrem de preţios, iar posibilitatea de promovare nu poate fi decât din grupele de elită. E un apel pe care-l adresez celor din Oradea, Bihor şi judeţele limitrofe. Mulţumesc tuturor colegilor pentru aportul adus la atingerea acestui standard de performanţă. În paralel îmi exprim satisfacţia realizării unui procent superior al promovabilităţii la Bacalaureat, ceea ce atestă faptul că la LPS Bihorul se face carte. Menţionez aici câteva medii obţinute de către elevii noştri: Mihaela Marian – 9,90, George Onaca – 9,28, Viktor Yvette – 9,21, Cristian Balog – 9,13 şi Kiraly Boglarka – 8,96”, a mai declarat Dan Matei.

About Author

2 comments

Mili says:

100% deacord cu ceea ce spune directorul dar cat a existat FC Bihor nici nu contau a avut grija maestrul farcas sa termine tootul despre antrenorii de la lps felicitari dar nu putem vb despre ouu ca si antrenor e chiar depasit si cu probleme mentale usor chiar retard

E părerea ta, pur personală, dar înceracă pe viitor să nu jignești, merci!!!

Comments are closed.