Categories Baschet

Romania cedeaza in fata Italiei la Trentino Cup

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reprezentativa de seniori a Romaniei a cedat in aceasta seara in fata puternicei nationale a Italiei, cu scorul de 60-88, intr-un meci din cadrul celei de-a VII-a editii a turneului international Trentino Basket Cup.

Miercuri 31 iulie a Trento, cu incepere de la ora 19:00, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu se vor confrunta cu selectionata Elvetiei iar Italia va juca finala cu nationala Coastei de Fildes, ambele echipe aflandu-se in pregatire pentru participarea la World Cup 2019.

Cea de-a saptea editie a turneului international Trentino Basket Cup 2019 a adunat la start patru echipe nationale aflate in plina campanie de pregatire a competitiilor oficiale din perioada urmatoare: Italia, Romania, Elvetia si Coasta de Fildes. Si daca nationala tarii gazda, Italia, impreuna cu selectionata Coastei de Fildes, isi pregatesc atent viitoarele evolutii de la World Cup 2019 din China, in schimb, nationalele Romaniei si Elvetiei isi verifica potentialul pentru meciurile din Pre-Qualifiers FIBA EuroBasket 2021, intreceri care vor demara saptamana viitoare. Astfel, turneul de la Trento se dovedeste a fi o oportunitate foarte buna, fapt care a fost subliniat si de antrenorul Tudor Costescu la plecare. De altfel, selectionerul tricolorilor cauta in Italia sa cristelizeze cateva formule de joc pentru confruntarile importante cu Cipru si Slovacia, mai ales ca o serie de probleme medicale si numai macina nationala si diminueaza unele variante.

In aceasta seara, in jocul inaugural al turneului de la Trento, Vulturii si-au masurat fortele cu puternica nationala a Italiei, fiind sustinuti din tribune si de mai multi suporteri din comunitatea romaneasca locala. Cu o formula de start in care a apelat la Watson, Dragoste, Nicolescu, Orbeanu si Olah, nationala noastra a tinut piept Italiei in prima parte a meciului, la pauza tabela indicand scorul de 44-31 in favoarea peninsularilor. La reluare, antrenorul Costescu a cautat in continuare formule de joc, ruland intreg efectivul de jucatori valizi, dar in acelasi timp cautand solutii atat in defensiva cat si in ofensiva. In cele din urma, gazdele s-au desprins in ultimele minute de joc la o diferenta confortabila, fluierul final consemnand victoria Italiei, cu scorul de 88-60.
Conform statisticii oficiale, iata marcatorii nationalei Romaniei: CATE (12 p, 8 rec, 4 pase), NICOLESCU (12 p, 2×3, 3 rec), DRAGOSTE (10 p, 1×3, 1 rec), WATSON (6 p, 2×3, 3 rec, 1 pasa), POPA (5 p, 1×3, 2 rec, 1 pasa), OLAH (5 p, 6 rec, 1 pasa), TOHATAN (3 p, 1×3, 1 pasa), ORBEANU (3 p, 1×3), PALICIUC (3 p, 1×3, 1 pasa) si GHEORGHE (1 p, 1 rec). A mai evoluat TIBIRNA (1 rec).
De la gazde s-au remarcat GENTILE (14 p), ARADORI (10 p) si ABASS (10 p).

In meciul inaugural din Trentino Basket Cup 2019, nationala Coastei de Fildes a produs o mare surpriza si s-a impus in fata selectionatei similare a Elvetiei, cu scorul de 69-68, intr-un final incandescent, in care elvetientii au resimtit din plin faptul ca nu l-au mai avut pe teren pe starul de la Houston Rockets, Clint Capela.

Astfel, in urma acestor rezultate, miercuri se vor disputa urmatoarele meciuri in ultima zi a Trentino Basket Cup 2019:
Ora 19:00 Romania – Elvetia
Ora 21:30 Italia – Coasta de Fildes

About Author