Categories Atletism

Oradea City Running Day si-a desemnat castigatorii, la editia a noua

An de an, Oradea City Running Day reușește să strângă numeroși concurenți din mai multe țări. Și 2019, la ediția a IX-a nu a fost excepție de la regulă, duminică 15 septembrie, având loc din nou o acțiune destul de reușită.

Duminică dimineaţă, capătul Pieţei Unirii dinspre podul Sfântul Ladislau gemea de lume. Sportivi, amatori şi profesionişti, în echipamente multicolore se pregăteau pentru tradiţionalul maraton al toamnei: Oradea City Running Day.

La cea de-a noua ediţie a maratonului Oradea City Running Day s-au înscris peste 800 de sportivi din opt ţări, printre care România şi Ungaria, Cehia şi Spania sau Canada şi SUA.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a celei de-a IX-a ediţii Oradea City Running Day, traficul rutier pe podul Ladislau a fost închis duminică între orele 6 şi 15, iar circulaţia pe traseul de concurs a fost închisă până la ora 13:30.

Sportivii au alergat pe traseul: Podul Sf. Ladislau dreapta lângă Primăria Oradea, spre strada Principatelor Unite – capăt strada Principatelor Unite pe sub Podul Decebal pe malul stâng al Crişului Repede – Podul Carol I (se trece pe trecerea de pietoni pe partea cealaltă a Podului Carol I) – malul drept al Crişului Repede – pe sub Podul Decebal – strada Emilian Mircea Chitul – spre stânga pe strada Malului – spre dreapta pe strada Ady Endre – capăt strada Ady Endre – spre dreapta pe Podul Sfântul Ladislau (pentru probele Semimaraton, Ştafeta Semimaraton, Cursa Populară).

Pentru Cursa Copiilor, programată de la ora 13 (2-6 ani) şi 13:15 (7 – 12 ani), traseul urmează direcţia: Podul Sf. Ladislau dreapta pe lângă Primăria Oradea – spre strada Principatelor Unite – capăt strada Principatelor Unite – spre dreapta Podul Centenarului – capăt Podul Centenarului spre dreapta pe strada Emilian Mircea Chitul – spre stânga pe strada Malului – spre dreapta pe strada Ady Endre – capăt strada Ady Endre – spre dreapta Podul Sfântul Ladislau (pentru Cursa Copiilor).

La categoria 5 kilometri, primul care a trecut linia de sosire a fost orădeanul Laviniu Chiș (foto) legitimat la CSM U Oradea antrenat de Robert Olah. Pe locul secund s-a situat Cristian Tăut, student la Cluj-Napoca, fost la Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea, antrenor Florin Indrie, și Eduard Hercuț, la fel ca primul.

20190915_102050La feminin Kamilla Csenge Kiss, legitimată al LPS Bihorul, antrenor Călin Laza a terminat prima, urmată de Pal Eniko din Ungaria și Diana Verdeș.

La 10 kilometri, primii trei câștigători au fost în ordine, Marcel Bilț, Daniel Copil și Alexandru Huțanu în timp ce la feminin podium a arătat astfel, Andreea Bortoș, Anca Maria Iuga și Ghidău Adriana.

Cursa de semimaraton a fost adjudecată în cele din urmă de Ploscaru Marian, urmat de Tamaș Bogya și orădeanul Eugen Bar, fost sportiv de performanță la LPS Bihorul și un pasionat de alergare.

La feminin, prima s-a dovedit a fi Maria Magdalena Veliscu, urmată de Denisa Mateucă și Oana Rusu.

Ca de fiecare dată o concurență mare a fost la ștafeta firmelor acolo unde VPK Packaging (SILAGHI CRISTIAN/DAN COSTA/ BOLDOR CALIN/CICORTAS NICOLAE), s-au dovedit a fi cei mai buni, urmați de Celestica 1 și Celestica 2.

About Author