Categories Baschet

Optimism moderat inainte de Supercupa Romaniei

optimiGiordan Watson, noul căpitan al CSM CSU Oradea, a participat la o conferință de presă organizată joi (03.10), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Baschetbalistul american cu cetățenie română a prefațat noul sezon și SuperCupa României.

Venim după câștigarea titlului național, cel mai important trofeu în baschetul românesc. Acesta e întotdeauna principalul obiectiv pentru o echipă cum e Oradea. Acum însă suntem în octombrie, la început și ne așteaptă un drum foarte lung până la sfârșitul lunii mai când se decernează trofeul.

Sigur, obiectivul nostru este câștigarea campionatului, dar drumul este foarte lung, iar acum suntem departe de acest obiectiv. Știm ce ne așteaptă și știm că este foarte important să avem răbdare, dar și să ne pregătim cum trebuie, să muncim zilnic la antrenament.

Watson a prefațat SuperCupa României:

Mă aștept la un meci greu, competitiv, disputat. Știm cu cine au jucat în finala cupei și a campionatului în sezonul trecut. A fost extrem de greu, au fost teste foarte dificile pentru noi. Știu o bună parte a jucătorilor Sibiului și nivelul de intensitate pe care îl au în joc. Știu că nivelul lor de motivație este colosal după modul în care s-a terminat sezonul precedent. E clar că trebuie să fim pregătiți și motivați la rândul nostru. Trebuie să fim conștienți de ce ne așteaptă. Va fi un meci fizic, ar cred că dacă jucăm ceea ce ne dorim noi atunci avem șanse să câștigăm.

Referitor la noile achiziții ale CSM CSU Oradea, Giordan a declarat:

Avem doar doi jucători noi. Ambii sunt experimentați, maturi, rutinați și care au trecut prin astfel de schimbări de-a lungul carierelor lor. Cu astfel de jucători procesul de adaptare este mult mai scurt.

Aaron (n.r. Broussard) a venit încă din prima zi pregătit să joace. Fizic, baschetbalistic este întotdeauna foarte atent. Se antrenează foarte bine, este un jucător inteligent. Ne ajută foarte mult prin prisma faptului că acoperă mai multe poziții. Are un corp foarte bun. Cred că este un transfer foarte bun.

Bobo (n.r. Cătălin Baciu) este un jucător pe care îl cunosc de mai mult timp. Are o personalitate care se potrivește acestei echipe. Are talie și știm că la baschet e nevoie de așa ceva. Este jucător de poziția 5, capabil să joace cu spatele la coș, e un pivot clasic și pe care îl putem pune în valoare de-a lungul sezonului.

About Author