Categories Handbal

Romania la ora startului pentru Mondiale

Naționala feminină ce handbal a pierdut cu 32-23 (16-15) partida amicală în fața Olandei, ultima înaintea debutului la Campionatul Mondial din Japonia.

Denisa Dedu este singura jucătoare din lot care nu a evoluat din cauza unei ușoare accidentări. Ea se va alătura mâine echipei la antrenament. Cristina Neagu a evoluat în prima repriză.

Tomas Ryde a tras concluziile după acest meci: „Am fost ușor surprins de cât de bine am jucat în prima repriză. Ne-am antrenat din greu. Azi am avut de călătorit câteva ore până să ajungem la această arenă. Sunt două lucruri pe care ne-am dorit să le facem. Să luptăm din greu, să avem un joc colectiv foarte bun și disciplinat. Iar prima repriză a fost foarte bună din acest punct de vedere. Suntem foarte mulțumiți de asta și avem un plan de joc stabilit de așa natură. În cea de-a doua repriză cel mai important lucru a fost să intre absolut toate jucătoarele pe teren. Când faci asta, se pierde din timing, începi să faci erori tehnice, iar asta ne-a costat. Însă cred că jucătoarele înțeleg. Am muncit împreună timp de 60 de minute și asta e foarte bine”.

Selecționerul a mai declarat: „Am reușit să schimbăm sistemul defensiv în timpul jocului de o manieră flexibilă. Am făcut asta des și e un lucru foarte bun. Putem reuși să surprindem adversarul prin asta. Jocul nostru de 7 contra 6 este mult mai bun. Mai multă energie din partea Gabrielei Perianu. Extremele se simt confortabil, aruncă la poartă, noi împingem jocul acolo. E important să o avem pregătită și pe Lorena Ostase. Nu putem să jucăm numai cu Crina Pintea, turneul este greu. Singurul lucru care îmi dă emoții este accidentarea Denisei Dedu. Sper să fie OK pentru antrenamentul de mâine. Dar este un lucru care se întâmplă în cadrul turneelor de acest gen. Trebuie să ne gândim pe cine putem, nu putem folosi. Ar fi bine să o avem pe Denisa înapoi repede”.

România va debuta sâmbătă la Campionatul Mondial, la ora 11:00, cu o partidă în compania Spaniei.

About Author