Categories Baschet

Sarbatorile de iarna aduc o prestatie laudabila pentru campiona

Etapa a 11-a a Ligii Naționale de baschet masculin a opus față în față duminică 22 decebrie, în Arena Antonio Alexe din Oradea, CSM U Oradea campioana României în exercițiu și BCM U Pitești, un adversar mai mult decât abordabil. Așa cum era de așteptat, campionii au obținut un succes fără probleme cu scorul de 100-64 (24-16, 30-13, 25-14, 21-21).
A fost un meci fără istoric dominat categoric de formația antrenată de Cristian Achim care fără Valeika, menajat nu a forțat deloc profitând de replica modestă a adversarului. Cu excepția ultimului sfert în care Oradea a folosit cinci români mai bine de 5 minute, gruparea bihoreana a dominat în special datorită une mentalităținet superioare și a unei rotații mult mai lungi.
Roș-albaștrii au început bine meciul conducând cu 7-2, Pitești a avut unele momente a egalat la nouă.
A urmat o desprindere a formației organizatoare care a arătat foarte bine înainte de sărbători. Sfetul secund a fost cel în care Watson & co. au zburdat practic pe parchet în fața unei apărări visătoare, Hristu Șapera, antrenorul formației din Pitești, a solicitat mereu timp de odihnă, dar a avea soluții de pe banca de rezervă.
Greșeli de începător în tabăra oaspeților, pivoții au fost singuri care s-au descurcat bine, în rest o echipă blazată fără nicio dorință de victorie. După pauză, jocul s-a desfășurat sub aceleași caracteristici, de astă dată Baciu s-a descurcat mai bine, al primind minutele necesare pentru a avea mai multă încredere în forțele proprii. Fometescu este deja o confirmare în timp ce Petrescu încă nu înțelege practic schemele sau le face cu mare întârziere. Meciul place, publicul etse în picioare, toți jucătorii orădeni de pe parchet și-au trecut numele pe lista marcatorilor.
Ultimul sfert a fost unul mai modest în ambele tabere asta prin prisma faptului că s-a apelat mai mult la jucătorii autohtoni. Fometescu l-a căpăcit practic i-a stins lumina lui Căprărescu la o fază la care publicul a fost în delir. Mierluț a avut dpuă tentative ratate iar pe final, Oradea a reușit 100 de puncte, un lucru absolut firect în fața unui adversar cu un sezon practioc de pe acum ratat.
Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Richard 20 puncte, Markovic 18 de la învingători, respectiv Rasic 17 puncte de la învinși. Luni 30 decembrie în Arena Antonio Alexe, CSM U Oradea va juca cu SCM U Craiova.
Înainte de începerea meciului, CSM U Oradea a avut o campania de strângere de haine pentru nevoiași iar înainte de startul partidei, la fel cum se obișnuiește în fiecare an, Oradea a făpcut o paptă bună și a strâns plușuri pentru copii care chiar au nevoie de sprijin…

About Author