Categories Fotbal

Oradeanul Claudiu Keseru, cel mai bun strain din campionatul Bulgariei

Claudiu Keșeru traversează o perioadă excelentă pe plan individual alături de Ludogorets Razgrad. Atacantul român se află pe locul 1 în Bulgaria cu echipa sa și pe locul 2 în clasamentul celor mai buni marcatori. Recent, vârful de 33 de ani a fost desemnat cel mai bun jucător străin din anul 2019 în Parva Liga.
Claudiu Keșeru a fost principalul om de gol al lui Ludogorets în ultimele patru sezoane din campionatul Bulgariei, în care echipa sa a câștigat de fiecare dată titlul.

Și în campionatul trecut, cu 13 goluri, românul a contribuit la un nou trofeu pe plan intern pentru echipa din Razgrad, iar asta i-a adus distincția de cel mai bun străin din campionatul Bulgariei.

După ce a primit acest trofeu individual cu majoritatea voturilor, Keșeru s-a destăinuit și a spus că nu ar vrea să joace contra Bulgariei într-un eventual baraj pentru Euro 2020.

”Sunt aici de cinci ani și vă pot spune că nu mă simt ca un străin, aici e casa mea. Le mulțumesc colegilor, fără de care un vârf n-ar putea face nimic.
Ar fi mai bine să nu joc contra Bulgariei finala barajului pentru Euro, pentru că mereu există mari tensiuni”, a declarat atacantul român.
La 33 de ani, Keșeru este principalul om de atac al campioanei Bulgariei. În acest sezon, acesta are deja 15 reușite în toate competițiile: 9 în campionat și 6 în Europa League.

Claudiu Keșeru a câștigat titlul de golgheter al Bulgariei în două sezoane la rând în tricoul lui Ludogorets: 2016-2017 și 2017-2018.

116 goluri în 196 de meciuri a marcat Keșeru pentru Ludogorets în perioada 2015-2020
3.250.000 de euro este cota lui Keșeru, conform Transfermarkt
33 de ani a împlinit Keșeru pe 2 decembrie
România, la 90 de minute de un baraj cu Bulgaria sau Ungaria
România se va duela cu Islanda în semifinalele barajului pentru Campionatul European 2020, pe 26 martie, pe stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik.

În finala pentru accederea la turneul final din vară, dacă se califică, tricolorii ar întâlni învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.

About Author