Categories Baschet

Campioana irosește șansa unei victorii pe terenul marii rivale

În cadrul etapei a 5-a din Top 6, campioana României la baschet masculin și anume CSM U Oradea a jucat sâmbătă 7 martie la Cluj Napoca, pe terenul celor de la U BT.

Gazdele veneau duă o victorie spectaculoasă în Cupele Europene și aveau un moral bun.

La finele unui joc extrem de tensionat în care vizitatorii au beneficiat de multe șanse de victorie, în cele din urmă U BT s-a impus cu mult noroc cu scorul de 89-88 (26-27, 26-18, 20-18, 16-25).

CSM a început mai bine jocul, a reușit să domină în special datorită aruncărilor de la distanță. C. Richard se duce până-n coș, rplice clujenilor vine pe mâna lui P. Richard.

Clujenii preiau conducerea, 15-14. Se fluieră foarte ușor, gazdele au patru lungimi avans, la celălalt panou nou venitul Krajina înscrie și el. 18-18, arăta tabela.
Broussard singur cu panoul ratează, Planinic își face loc și este decisiv. Uță își fac loc sub panou și înscrie, Oradea primește mult prea multe puncte în primul sfert.
Pe final de sfert, C. Richard ia o acțiune pe cont propriu și înscrie, reacția gazdelor vine imediat, Uță pe ultima secundă scutură plasa.
Johnson și Richard sunt primii marcatori ai sfertului secund, organizatorii sunt la o lungime în față. Broussard și-a reglat tirul, fault tehnic fluierat la bancă. Fault plus o liberă suplimentară pentru Barnette. Care este inexact. Planinic nu poate fi oprit sub paniul advers, din nou pivotul croat își domină adversarul direct.

Petrescu aruncă total aiurea, Barnette faultează inutil. Oradea ajunge în penalitate, Tarolis transformă ambele libere. Apărarea campioanei nu este la un nivel pozitiv, trei libere, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.
Ambele echipe faultează mult prea mult, gazdele ajung la +7 pe tabelă, cea mai mare diferență. Markovic pătrundere individuală, finalizată frumos, timp de odihnă solicitat de clujeni.
C. Richard combină cu Markovic, acesta din urmă ezită să arunce, pe contră, Kuti îl lansează spectaculos pe Tarolis care înscrie. Watson este blocat prin fault, reduce din diferență.

Roș-albaștrii au probkleme mari în apărarea cu recuperările, capitol la care clujenii sunt net superiori. Un nou timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Jocul campioanei nu arată deloc bine, Markovic nu finalizează, arbitrii decid prea ușor fault la Krajina. Valeika alege și el soluția faultului, în timp ce la celălalt panou, Markovic nu găsește coșul. Repriza se înheie cu o aruncare din alt fil a lui Broussard, iar P. Richard îl imită.
53-45 arăta tabela la pauza mare. Zekovic deschide partea a doua a meciului cu o triplă, de la distanță, Tarolis înscrie prin același procedeu. A ajuns la cota 18. Richard nu poate fi oprit în drumul spre panoul advers, turnover al gazdelor.

Din nou Richard înscrie, se strânge scorul, jucătorii campioanei faultează mult prea mult având probleme cu greșelile personale. Jucătorii din municipiul de pe Crișul Repede găsesc soluțiile să ajungă la finalizare, dar procentajul este modest. Krajina finalizează frumos, Planinic este blocat sub panoul bihorean.

P. Richard singur de la distanță scutură plasa, Oradea acuză șocul, timp de odihnă. Sunt nouă lungimi pentru gazde, Krajina cu noroc pune mingea-n coș.

Din nou, de astă dată Peak marchează de la distanță, diferență din două cifre, la fel ca și Richard. Jucătorul campioanei este de departe cel mai bun om de pe parchet, Krajina este tot mai decis să-și arate adevărata valoare, C. Richard este on-fire.

Planinic cu mult noroc menține Clujul la o diferență interesantă, P. Richard este din nou decisiv, Markovic ratează ambele libere. Începe ultimul sfert cu echipa organizatoare la zece lungimi avans. Barnette scapă mingea din mână, Calnicenco înscrie.

Zekovic aruncă și ratează, pe urmărire, Broussard scutură plasa. Oradea încearcă cu disperare să reintre în joc, Barnette ajunge la linia de libere, clujenii schimbă mereu rotația lor fiind eficientă. Broussard cu noroc înscrie, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan.

Bihorenii au un plus la capitolul dăruire, aici făcându-se diferență, Baschetbaliștii din municipiul de pe Someș, pot acuza oboseala,

Barnette de la distanță ratează, Watson o face și el. Pe contră, Peak nu poate fi oprit. Replica vine pe mâna lui Broussard, Valeika inconțtient faultează total aiurea, fiind descalificat pentru cinci greșeli.

Gazdele ajung în penalizare, Broussard înscrie doar o tentativă. Un nou turnover al oazpeților, clujenii revin în meci și impun ritmul. Planinic din nou decisiv, C. Richard de la distanță înscrie.

Planinic descalificat pentru cinci greșeli personale, Zekovic eficient la linia de libere. Turnover al gazdelor, campioana are șansa să revină pe tabelă. C. Richard până-n coș, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan. C. Richard aruncă și ratează, inteligent, pe recuperare Broussard înscrie plus o liberă suplimentară.

După mult timp, Oradea trece din nou în avantaj. Tarolis înscrie pentru gazde, se fluieră ușor fault.

Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Tarolis înscrie libera, Coș plus liberă suplimentară pentru Zekovic, campioana are șansa de a trece din nou în avantaj cu 70 secunde rămase de joc. Înscrie Zekovic, 85-86 arată tabela. Markovic prinde defensiv și ajunge la linia de libere. Înscrie ambele tantative, 85-88. Decizie, unu la unu,

Oradea profită. Richard grăbindu-se aruncă aiurea, clujul interceptează, Peak înscrie și are liberă suplimentară. Aruncă și ratează, tot el recuperează, și înscrie. 89-88.

Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Schemă pentru aruncarea de trei a lui Richard, total neinspirată, și Oradea pierde un meci pe care l-a avut în mână. A beneficiat de mai multe șanse, dar nu știe gestiona finalul de joc. Antrenorul este cel responsabil pentru o ultimă fază în care ai nevoie de un coș sau de un fault, și tu faci schimă la aruncare de trei secunde. Total neinspirat și depășit clar de situație. Că vrem sau că nu vrem, trebuie să spunem că nu este capabil să gestioneze pozitiv finalurile de meci.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Tarolis 24 puncte, Peal 15, respectiv C. Richard 22, Broussard 19.

About Author