Categories Fotbal

Învingătoarea decisă de o imensă eroare de arbitraj

Etapa a 16-a a Ligii a 3-a de fotbal, Seria a V-a a adus sâmbătă 7 martie, față în față la Baza Sportivă Luceafărul, echipa organizatoare și CSC Sânmartin. Cu alte cuvinte un derby al județului Bihor între două formații cu obiective și viziuni diferite.

La finele jocului, formația considerată oaspete, CSC a reputat o victorie la limită scor 2-1 (1-0), după reușitele lui Florin Pop și Arsene, respectiv Maxim. A fost un joc tipic pentru eșalonul al treilea al fotbalului românesc, destul de modest între două echipe muncitoare frără valori superioare, echipa mai experimentată având în cele din urmă câștig de cauză.

Trebuie precizat faptul că avantajul pe tabela s-a produs însă în urma unei mari erori de arbitraj a centralului, cel care a dictat total eronat o lovitură liberă indirectă din care s-a înscris golul victoriei. Meciul a început într-o ușoară nptă de echilibru, redebutul în competiție și primul meci oficial în 2020 pentru ambele formații și-a pus amprenta asupra începutului.

Luceferii au schimbat aproape toată garnitura, au plecat o serie de jucători importanți, peste nivelul întrecerii, iar Ciprian Dianu, noul antrenor a adus o serie de jucători tineri. Oaspeții cu mai mulți susținători în tribune au deschis scorul prin Florin Pop, cel care a urmărit o minge pe partea dreaptă și din unghi închis, a șutat peste brațele portarului advers în vinclu (0-1). Tot cei din Sânmartin rămân periculoși, Sorian șutând de la 30 metri, mingea lovind bara.

Prima parte se încheie cu o serie de pase total greșite de ambele părți. În debutul părții a doua, gazdele restabilesc egalitatea, Roș a șutat pe joc, modest mingea deviată de un adversar lovește bara și revine în teren, de unde Maxim a împinge în plasă (1-1). Bucurie în tabăta gazdelor. Era minutul 51.

La doar cinci minute distanță, centralul jocului acordă enonat lovitură liberă indirectă din careu. A fost un duel la 25 metri, mingea lovită de Iulian Cuc, este prinsă în brațe perfect regulamentar de Răileanu, centralul se grăbește.

S. Pop mișcă mingea pentru Arsene care șutează în plasă (1-2). De astă dată bucurie în tabăra oaspeților. Urmează o perioadă cu un joc de rutină, fără a pune în real pericol ambele porți. Gazdele nu reușesc să pună presiune pe adversr, nu împing jocul în terenu advers, în timp ce cealaltă tabără cu jucători experimentați și cu pretenții este modestă.

Practic, meciul este mult sub nivelul așteptat. Finalul nu etsse unul tensionat, întrerupt excesiv de accidentări mai mult sau mai puțin serioase și de numeroase schimbări. Derby-ul Bihorului a fost practic decis de o gravă eroare de arbitraj, chiar dacă puțin au fost mai omogeni și lucizi, cei din Sânmartin au beneficiat de un ajutor nesperat. Luceafărul: Răileanu – Gunie, Pop, Mintaș, Papp, Costea, Parnău, Humadi, Roș, Maxim, Talpoș. Au mai jucat: Tirla, Tămaș, Roman. Antrenor: Ciprian Dianu. CSC Sânmartin: Barabaș – Florin Pop, Gal, Pintea, Lupșe, Roșu, Habakuk, Sorian, Arsene, Brata, Sergiu Pop. Au mai intrat: Vancea, Tiponuț, Cuc, Andraș. Antrenor: Cosmin Bodea.

About Author