Categories Fotbal

Fotbalul are mici șanse să se mai joace în acest sezon

Criza provocată de pandemia de COVID-19 a întrerupt toate campionatele din Europa, cu o singură excepție. Președintele UEFA, Ceferin (foto) spune că în maxim trei luni ele trebuie să se reia. Altfel, acest sezon se va anula.
Ceferin a vorbit pentru ziarul italian La Republica și a enumerat cele trei variante care sunt luate în calcul pentru revenirea pe teren.

” Prima și cea mai optimistă este varianta de a relua campionatele la mijlocul lui mai. A doua este mai realistă și vizează o revenire la normal la începutul lunii iunie. În a treia situație, meciurile pot reveni în calendar la finalul lunii iunie. Dacă niciuna dintre aceste variante nu va putea fi activată atunci sezonul se va pierde „

” Am putea intra cu finalul acestui sezon în locul debutului pentru următorul, dar nu ne dorim acest lucru. Vom vedea cum evoluează această situație și vom decide cum este mai bine pentru fiecare ligă în parte”
Prioritatea UEFA este ca sezoanele să se încheie, chiar și cu porțile închise.

” Este greu de imaginat fotbalul fără fani, dar trebuie să ne gândim acum foarte serios la această variantă. Dacă nu va fi nici o altă posibilitate atunci vom apela la un final de sezon fără spectatori pe stadioane. Tot ce pot să spun este că e greu de anticipat o finală de Champions League cu tribunele goale „

About Author