Jocurile Olimpice din 2021, în perioada 23 iulie – 8 august

Cel mai probabil interval de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, este 23 iulie – 8 august 2021, a declarat o sursă din cadrul comitetului de organizare pentru presa japoneză, informează lesoir.be.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie – 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Deocamdată noul interval de desfăşurare a JO nu este stabilit, însă competiţia este prevăzută a avea loc cel târziu în vara anului 2021.

Organizatorii studiază mai multe variante de desfăşurare a JO în 2021, inclusiv disputarea primăvara, ceea ar duce la evitarea căldurii extreme şi umidităţii de la Tokyo, în perioada de vară.

Însă programarea jocurilor primăvara ar avea un impact major din punct de vedere logistic.

Nici disputarea în vara anului 2021 nu este scutită de probleme. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia.

În cazul în care JO vor avea loc în intervalul 23 iulie – 8 august, aceste două competiţii majore vor trebui reprogramate.

About Author