Categories Tenis

2 500 dolari lunar pentru unele tenismene în perioada pandemiei

Jucătoarele profesioniste de tenis din partea inferioară a clasamentului vor fi ajutate financiar de către Asociația feminină de tenis.

Astfel, WTA a decis să se implice în ajutorul acestor sportive care nu au banii necesari pentru a face față problemelor apărute din cauza pandemiei de coronavirus. Conform Tennis World SUA, WTA le va renumera pe aceste jucătoare cu câte 2.500 de dolari lunar, până la reluarea competițiilor sportive.

Primul care a tras un semnal de alarmă în privința stării financiare precare în care se găsesc aceste sportive a fost Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams. „Spre deosebire de jucătorii de baschet sau de fotbal, jucătorii de tenis nu au salarii fixe anuale. Ei sunt antreprenori independenţi.

Ei îţi plătesc călătoriile, ei plătesc salarii antrenorilor şi staff-ului lor, în timp ce salariile proprii depind de numărul de meciuri câştigate”, a declarat Mouratoglou.

Acesta a adăugat: ”Mi se pare revoltător că al 100-lea cel mai bun jucător al unuia din cele mai populare sporturi în lume, urmărit de un miliard de fani, abia reuşeşte să se descurce. Cu toţii ne bazăm pe aceste organe de conducere, care au puterea să protejeze economia tenisului profesionist şi să menţină responsabilitatea socială. Nu mai putem lăsa în urmă jucători de rang inferior”.
Citeşte întreaga ştire: WTA va sprijini financiar jucătoarele din partea inferioară a clasamentului, pe perioada pandemiei de Covid-19

About Author