Categories Fotbal

Fotbalul își va reintra în drepturi după data de 16 mai!!!

Toată mișcarea sportivă are, în această perioadă, un cuvânt comun: incertitudine. Nimeni nu știe cât va mai dura până se va reintra în normal. Până acum au fost amânate sau anulate toate evenimentele sportive și se așteaptă. Cum, până acum, nimeni nu poate ști când se vor putea relua competițiile, totul se reduce la replica „Nu știm, sperăm cât mai curând”.

Federația Română de Fotbal a anunțat că, de pe data de 16 mai, echipele ar putea intra în programul de pregătire pentru reluarea campionatului. Este deja a treia amânare, însă și aceasta este extrem de optimistă. Burleanu „speră”, dar realitățile îl contrazic. O reluare a antrenamentelor la mijlocul lunii mai, dacă starea de urgență nu va fi din nou prelungită, ar cere cel puțin o lună de pregătiri în comun pentru reintrarea, cât de cât, într-o formă sportivă decentă, apoi, pentru intrarea în competiție, mai este nevoie de câteva meciuri de pregătire, deci încă două-trei săptămâni. Trăgând linie, cel mai devreme, Liga 1 ar putea reintra în circuit la 1 iulie. după 4 luni de întrerupere. Desigur, fără spectatori.

Unul din planurile creionate de FRF este ca play-off-ul, care mai are 8 meciuri de jucat, să se desfășoare într-o singură locație, fără spectatori, desigur, cu meciuri din trei în trei zile, la București sau Cluj. Play-out-ul, care mai are de disputat 12 meciuri, ar urma să fie cantonat la Craiova, Ovidiu sau Giurgiu, tot cu meciuri din trei în trei zile. În ceea ce privește Cupa României, tot într-o singură locație, stadionul din Ploiești ar putea găzdui semifinalele și finala.

Miza încheierii sezonului este încasarea întregii sume din drepturile de televizare, bani absolut esențiali cluburilor, mai ales al celor mici, după această perioadă grea. Însă ce nu a luat în calcul Federația este că multe echipe și-au băgat toți jucătorii în șomaj tehnic, cazul Dinamo, de exemplu. Aceștia sunt inactivi din punct de vedere atât sportive, cât și legal.

About Author