Categories Fotbal

Are o anumită logică, dar e greu de implementat

Maradona a fost primul nume mare care a criticat cluburile sportive care profită de pandemia de coronavirus pentru a tăia salariile angajaților și ale sportivilor. Observația sa a fost împărtășită de mai multe legende ale sportului.

Un pas mai departe a făcut fostul internaţional englez Gary Neville. Acesta lansează o idee demnă de luat în calcul. Neville cere interzicerea achiziţiilor de jucători în această vară pentru cluburile care invocă sărăcia şi reduc salariile angajaţilor şi fotbaliştilor în timpul crizei de coronavirus.

„Dacă ai reduceri de 30 la sută în cadrul clubului şi vorbeşti de cheltuirea unui miliard pe jucători, atunci ar trebui pusă o interdicţie la transferuri. Este foarte dificil pentru jucători să vadă un transfer de 200 de milioane lire sterline câteva săptămâni mai târziu. Nu mi se pare corect. Nu iese fum fără foc şi aş sugera Premier League să oprească acest lucru şi să pună o interdicţie de transferuri pentru toate cluburile care încearcă să le reducă salariile jucătorilor. Jucătorii sunt înşelaţi de cluburi”, a declarat Neville în presa engleză.

Comentariul lui Neville este cât se poate de îndreptățit și a adunat numeroase distribuiri pe rețelele de socializare. Englezul face un apel nu doar la bun simț, dar observația sa poate fi o regulă în perspectiva principiilor fair-play-ului financiar.

O asemenea restricție pare cât se poate de logică, mai ales în condițiile în care numeroase cluburi și-au trimis sportivii în șomaj tehnic, pe motiv că bugetul clubului este în pericol. Inclusiv în Liga 1, mai multe echipe au luat o asemenea măsură.

About Author