În cursul zilei de marți 28 aprilie, o delegație a Ministerului Tineretului și Sportului, condusă de Ionuț Stroe, împreună cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrășcoiu și cu Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului Ludovic Orban pe probleme legate de organizarea unor meciuri de la Euro 2020 la Bucureşti, au făcut o vizită de lucru pe șantierele arenelor pentru Euro: Steaua, Giulești și Arcul de Triumf.
În ciuda anumitor restricții impuse de pandemia de COVID-19, lucrările la cele trei stadioane avansează conform planificării.
“Se lucrează pe toate stadioanele, toate trei vor fi gata anul acesta, partea bună este că odată cu amânarea Euro 2020 pentru la anul, nu vom mai avea presiunea montării gazonului pe care trebuia să o facem până în luna iunie.
Stadionul Steaua este cel mai avansat din punct de vedere al lucrărilor, în acest moment este realizat per total în proporție de 80%, lucrările de infrastructură sunt finalizate 100%, se montează scaunele, se lucrează la instalația de drenaj pentru gazon și la finisajele interioare, a început și montarea tabelei de marcaj. Din discuțiile avute cu constructorii am înțeles că luna septembrie ar fi cea mai bună pentru însămânțarea gazonului, însă aceste lucruri urmează a fi stabilite în săptămânile următoare.
La Stadionul Arcul de Triumf lucrările sunt realizate în proporție de 70%, se montează scaunele și deja se lucrează la sistemul de drenaj pentru gazon. Este o bijuterie de stadion, cu o poziție ultra-centrală. Sunt ferm convins că va fi foarte solicitat în viitor pentru că se adaptează oricărui tip de competiții, e făcut pe fostul aplasament al terenului de rugby, dar asta nu înseamnă că va fi limitat doar pentru rugby, ci poate fi folosit pentru multe competiții. Cred că în luna august, constructorii spun jumătatea lui iulie, vom avea terminat și acest stadion. Foarte important aici este că va exista un centru medical modern de recuperare pentru sportivi, singurul de acest gen din București. Stadionul Giulești este într-adevăr puțin întârziat față de celelalte, este realizat în proporție de 45%, dar aș risca un pariu că în maxim 3, 4 luni de zile vom fi cu construcțiile la același stadiu la care se află acum Ghencea. Se lucrează în ritm susținut, nu există niciun fel de sincopă în a efectua lucrările angajate. Avem motive să ne mândrim cu aceste arene, este o investiție pe termen lung, cu enorm de multe beneficii”, a declarat Ionuț Stroe.
Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.
Turneul final al Campionatului European de fotbal 2020 a fost reprogramat din cauza pandemiei pentru anul viitor, între 11 iunie – 11 iulie.
La București, pe Arena Națională, se vor disputa patru partide, trei în grupe și o optime de finală.