Presiunea din ce în ce mai mare pe conducerea FRF

Presiunea din ce în ce mai mare pe conducerea FRF

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) solicită Federaţiei Române de Fotbal, într-o adresă trimisă, preşedintelui Răzvan Burleanu (foto), să stabilească urgent împreună cu autorităţile o dată fermă pentru reluarea antrenamentelor şi a programului competiţional al Ligii I după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Conform adresei publicate pe site-ul LPF, stabilirea unei date este necesară cluburilor din Liga I pentru a începe procedurile pentru readucerea în ţară a jucătorilor străini.

„Vă rugăm să luaţi măsurile care se impun pentru realizarea urgentă a următoarelor demersuri:

  • Modificarea Regulamentelor FRF în vederea transpunerii în plan naţional a circularei FIFA nr. 1714 din 7 aprilie 2020.
  • Finalizarea Protocolului FRF de reluare a procesului de antrenament şi de jocuri oficiale şi transmiterea acestuia reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului în vederea integrării lui într-un act normativ aplicabil întregului sport românesc.
  • Stabilirea împreună cu autorităţile a unor date ferme pentru reluarea antrenamentelor şi a programului competiţional al Ligii I Casa, conform solicitărilor de mai înainte. Precizăm că data oficială de reluarea a antrenamentelor trebuie comunicată urgent tuturor cluburilor deoarece unele dintre acestea trebuie să înceapă procedurile pentru readucerea în ţară a jucătorilor străini”, se arată în adresa LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal subliniază faptul că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în week-end-ul 13-14 iunie.

„Dorinţa cluburilor din Liga I este aceea de a relua procesul de antrenament imediat după terminarea stării de urgenţă. Dorinţa cluburilor afiliate la LPF, precum şi a partenerului media EAD, este aceea de a finaliza ediţia actuală a campionatului Ligii I prin disputarea tuturor meciurilor din actualul sezon competiţional, conform recomandărilor Comitetului Executiv UEFA nr. 23 din 23 aprilie 2020, protejarea sănătăţii jucătorilor şi a celorlalte persoane rămânând un obiectiv prioritar pentru LPF. LPF intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie, pentru a permite tuturor cluburilor efectuarea unui proces de pregătire de aproximativ 4 săptămâni”, se mai menţionează în adresa trimisă către FRF.

De altfel, LPF a transmis către federaţie la 27 aprilie draft-ul documentului intitulat „Protocol de reluare a pregătirii centralizate tip cantonament cu circuit închis pentru cluburile din Liga I”.

În finalul adresei, Liga Profesionistă de Fotbal mulţumeşte în numele cluburilor din Liga I pentru sprijinul acordat acestora prin modificarea Regulamentului Naţional de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair-Play Financiar.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

About Author