Categories Tenis

Bianca Andreescu: Cariera mea în tenis a început în România

Sportiva canadiană de origine română, Bianca Andreescu (foto), 19 ani, 6 WTA, i-a lăudat pe fanii români pentru modul în care își încurajează compatrioatele la turneele de tenis.

Joi, 07 mai 2020, 19:08 Bianca Andreescu a dezvăluit că se simte în aceeași măsură canadiancă și româncă, iar faptul că fanii din România o susțin peste tot în lume reprezintă pentru ea un lucru minunat.

”Ei (n.r. – fanii români) sunt la un cu totul al nivel când vine vorba despre susținere. Sunt peste tot unde merg. De fiecare dată când e o jucătoare din România prezentă pe tabloul unui turneu, întotdeauna există fani români în tribune, lucru pe care-l găsesc minunat”, a declarat Bianca Andreescu la Tennis Legends Podcast. Aceasta a adăugat: ”Ca jucătoare, ai un alt sentiment pe teren când ai atât de mulți oameni care te susțin. Până și în China au fost alături de mine… nu am decât respect pentru ei”.

Bianca Andreescu a povestit cum a luat contact cu lumea tenisului în România. ”Sunt cu siguranță un mixt, atât canadiancă, cât și româncă. Părinții mei sunt români, au crescut acolo, însă eu m-am născut în Canada, am fost crescută acolo. Cariera mea în tenis a început în România, totul a început în România. Am pus mâna pe prima mea rachetă de tenis acolo, așa că este un loc special în inima mea. În adâncul sufletului știu că sunt atât canadiancă, cât și româncă”, a precizat Bianca Andreescu.

About Author