Fața sportului orădean schimbată mult în bine

Lucrările la obiectivul de investiții “Construirea Sălii de Sport Polivalente cu o capacitate de 5000 de locuri” au avansat, stadiul lucrărilor executate până în acest moment fiind de 40%.

Sala de Sport Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, mai exact pe str. Traian Blajovici nr. 24.

Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă, cu o capacitate de 5000 de locuri, va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei) dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc.

Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea. Astfel, în septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții, iar în februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L& Trameco S.A.

„Primăria Oradea contribuie cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și de asemenea va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Prin urmare, din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției.

Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este conform contractului de 96.435.177,5 lei, respectiv 20,5 milioane euro.

Până acum au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje, iar în prezent stadiul lucrărilor este următoarea:

Structura beton

sala mare – planșeu parter 100%; planșeu etaj 1 – 85%; planșeu etaj 2 – 45%
sala antrenament – s-au turnat grinzile peste parter
gradene prefabricate tribună- executate în prop. de 95%
Șarpanta metalică – s-a livrat parțial confecția metalică în șantier; în perioada următoare va începe preasamblarea fermelor metalice și ulterior montajul lor.

Arhitectura

Închideri perimetrale zidărie parter – 95%
Compartimentări interioare gips carton parte – 90%
Tâmplărie exterioară: ferestre parter – montat 100%; uși parter – executat 100%, montat 40%
Instalații – se lucrează la instalațiile termice, ventilații, desfumare, sanitare, electrice pe parter.

În ceea ce privește introducerea utilităților, realizarea acceselor, parcărilor și amenajărilor exterioare, este în lucru studiul de fezabilitate aferent acestora.

About Author