Bazinele acoperite și sălile de sport deschise după Ziua Copilului

Bazinele acoperite sau aflate în aer liber și sălile de sport vor fi deschise pentru sportivii de performanță, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, începând cu data de 1 iunie, conform Hotărârii numărul 26 a Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU).

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Hotărârea nr. 26 a CNSU, care permite relaxarea în mai multe domenii de activitate, este baza proiectului de modificare a hotărârii de guvern privind instituirea stării de alertă.

Astfel, începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al Ministrului Tineretului şi Sportului şi Ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Începând cu data de 1 iunie se permite, de asemenea, organizarea şi desfășurarea activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive în bazine acoperite sau aflate în aer liber, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al celor doi miniștri.

Nu în ultimul rând, începând cu data de 1 iunie se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică (cu excepţia sporturilor de contact) în spații închise, precum sălile de fitness, însă numai respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al celor doi miniștri.

About Author