Categories Polo

FR Polo declară campioana în condiții doar de ei înțelese!!!

Federația Română de Polo a anunțat încheierea oficială a sezonului competițional 2019/20. Marți (02.06) s-a desfășurat o ședință a Biroului Federal în cadrul căreia a fost dispusă această măsură.

Biroul Federal al FR Polo a anunțat că Steaua București este desemnată campioană națională, în pofida faptului că nu a dobândit acest statut în bazin. CSM Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea, în conformitate cu situația în clasamentul Superligii Naționale – ediția 2019/20 la momentul suspendării competiției, în cursul lunii martie anul curent, atunci când echipa antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu avea un număr mai mic de meciuri disputate.

Reamintim că în plan sportiv, CSM Oradea a câștigat Cupa României la polo – ediția 2020, performanață reușită la începutul acestui an calendaristic. Elevii tandemului Costrăș – Cîmpianu s-au impus în această competiție chiar în bazinul Steaua, după o finală în compania gazdei acestui eveniment.

De asemenea, CSM Oradea a avut un parcurs solid pe plan internațional în sezonul tocmai încheiat. Formația bihoreană a jucat în LEN Champions League, acolo unde a avansat în barajul de calificare în faza grupelor. Ulterior a continuat aventura continentală în LEN EuroCup, acolo unde a avansat până în semifinalele competiției.

A fost, de altfel, un sezon fructuos atât din prisma rezultatelor, cât și a provocărilor, respectiv experienței absolut necesare și pe care sportivii au dobândit-o, având un număr de 14 partide internaționale, majoritatea dintre ele deosebit de competitive și în compania unor oponenți redutabili, proveniți din respectatele campionate ale Spaniei, Italiei sau Serbiei.

Conducerea administrativă a Clubului Sportiv Municipal Oradea, împreună cu managementul secției de polo, au luat la cunoștință deciziile pronunțate în Biroul Federal al Federației Române de Polo din data de 2 iunie 2020 cu privire la încheierea sezonului competițional 2019/20. Informarea oficială cu privire la deciziile acestuia a fost transmisă în scris pe parcursul zilei de miercuri (03.06).

În cadrul acesteia se notează faptul că s-a luat decizia de acordare a titlului de campioană a României echipei Steaua București. Constatăm cu surprindere și ne aflăm în dezacord total cu această situație, cunoscând deciziile altor foruri competente din sportul românesc (baschet, handbal etc), precum și măsurile luate de federațiile omoloage din alte țări cu privire la soarta sezonului competițional 2019/20, întrucât acesta nu a putut fi completat din cauza pandemiei de coronavirus.

Directorul CSM Oradea, Șerban Sere, a transmis următorul comunicat cu privire la situația creată în urma deciziei Biroului Federal al Federației Române de Polo din 2 iunie 2020:

“Am fost informați pe cale oficială în cursul zilei de miercuri (03.06) cu privire la măsurile dictate de Biroul Federal al FR Polo. Considerăm că este o decizie injustă de a declara campioana națională în condițiile în care nu s-a încheiat nici măcar sezonul regulat. Mai mult, sunt echipe, precum CSM Oradea, care au disputat mai puține jocuri oficiale decât alte echipe. În atare condiții este cu atât mai nerecomandat că se acorde titlul de campioană a României.

Meciurile rămase de disputat din sezonul regulat și calendarul competițional ne-au îndreptățit să credem și să sperăm că avem șanse să urcăm pe prima poziție a clasamentului până la încheierea sezonului regulat. Totodată, echipa noastră a performat la nivel înalt pe parcursul întregului sezon competițional 2019/20 astfel încât eram îndreptățiți să credem în șansa echipei noastre de obține titlul național, așa cum a reușit de altfel să cucerească trofeul în cealaltă competiție organizată pe parcursul acestui sezon, Cupa României.

Decizia anunțată nu are legătură cu fair play-ul și considerăm că este firesc să fim dezamăgiți de această decizie. Prin urmare am luat decizia de a ne exprima punctul de vedere pe cale legală. Vom acționa în consecință, urmând să facem toate demersurile legale la care suntem îndreptățiți.

În încheiere, vreau să mulțumesc și să îi felicit pe toți cei care au constribuit la buna desfășurare a activității echipei de polo în acest sezon. Mă refer aici al colectivul tehnic și managerial, precum și bine-nțeles la jucătorii echipei de polo. Îi asigur că facem eforturi pentru a îndrepta această decizie care nu are nimic în comun cu meritele și principiile pe care sportul este clădit.”

About Author