Campionatul European de gimnastică reprogramat pentru decembrie

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică a reprogramat Campionatele Europene de gimnastică artistică în luna decembriei.

Europenele masculine de gimnastică artistică, programate iniţial la Baku, în perioada 27-31 mai, vor avea loc tot în capitala Azerbaidjanului, între 9 şi 13 decembrie.

Europenele feminine, care trebuiau să se desfăşoare la Paris, între 30 aprilie şi 3 mai, vor avea loc tot la Baku, în perioada 17-20 decembrie.

Europenele de gimnastică ritmică, prevăzute la Kiev, între 21 şi 24 mai, vor fi găzduite de capitala Ucrainei în perioada 26-29 noiembrie.

Formatul competiţiilor rămâne neschimbat, inclusiv calificările la JO de la Tokyo.

”Aceste decizii au fost luate având în vedere informaţiile disponibile din partea federaţiilor naţionale şi situaţia existentă în Europa în acest moment. Acum credem că este posibilă organizarea acestor evenimente în toamnă. Totuşi, European Gymnastics va continua să evalueze situaţia în lunile următoare, iar dacă siguranţa va fi în pericol vom acţiona în consecinţă. Sănătatea gimnaştilor, a antrenorilor şi spectatorilor rămâne principala noastră preocupare”, a declarat preşedintele European Gymnastics, Farid Gaibov.

Europenele de trampolină din 2020, care trebuiau să aibă loc la Goeteborg (Suedia), în intervalul 7-10 mai, să fie amânate pentru perioada 29 aprilie-2 mai 2021, urmând să se desfăşoare la Soci (Rusia).

About Author