Categories Tenis

Adria Tour începe cu victorii pe linie ale favoriților

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, austriacul Dominic Thiem, locul 3 ATP, şi germanul Alexander Zverev, clasat cu patru poziţii mai jos, au câştigat sâmbătă primele lor meciuri din cadrul turneului caritabil Adria Tour, informează Reuters.

Tenisul profesionist a fost suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar reluarea circuitelor ATP, WTA şi ITF nu este aşteptată mai devreme de începutul lunii august.

Meciurile de la Adria Tour se joacă pe zgură, după sistemul cel mai bun din trei seturi, de patru ghemuri fiecare, la Centrul de tenis Novak, finanţat de familia starului sârb. Cei opt participanţi sunt împărţiţi în două grupe.

În faţa a 4.000 de spectatori, în Grupa A, Djokovic a trecut uşor, cu 4-1, 4-1 de compatriotul său Viktor Troicki, iar Zverev l-a învins pe un alt sârb, Filip Krajinovic, 0-4, 4-3, 4-3.

În Grupa B, Thiem îl conducea pe Damir Dzumhur cu 2-0 în primul set când bosniacul a abandonat din cauza unei accidentări la coapsă. În aceeaşi grupă, bulgarul Grigor Dimitrov a avut câştig de cauză în faţa sârbului Dusan Lajovic, 4-3, 3-4, 4-3.

În cursul serii, în Grupa A Djokovic va primi replica lui Krajinovic, iar Zverev pe cea a lui Troicki. În Grupa A, Thiem îl va avea adversar pe Lajovic, iar Dimitrov pe sârbul Nikola Milojevic, înlocuitorul lui Dzumhur.

Câştigătorii grupelor, care vor fi cunoscuţi după meciurile de duminică,se vor întâlni în finală.

About Author