Categories Tenis

Novak Djokovic și soția sa infectați cu Covid -19

Novak Djokovic este ultimul care întregește lista jucătorilor testați pozitiv cu coronavirus, după ce a luat parte la Adria Tour, competiție demonstrativă organizată chiar de liderul ierarhiei ATP.
Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus
Începând de duminică, atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki (antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Marți, lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.
Ce spune Nole după ce a fost depistat cu Covid-19
„Imediat cum am ajuns la Belgrad am fost testat pentru coronavirus. Rezultatul meu este pozitiv, la fel cel al soției Jelena, în timp ce al copiilor noștri este negativ.
Tot ceea ce am făcut în ultima lună (n.r. organizarea Adria Tour) am făcut din inimă și cu intenții sincere. Turneul nostru era menit să transmită un mesaj de unitate și solidaritate pentru toată regiunea.
Turul a fost conceput pentru a ajuta jucătorii de tenis consacrați și pe cei veniți din Europa de Sud-Est să obțină acces la o competiție atractivă în timp ce circuitul mondial este suspendat din cauza Covid-19.
Totul s-a născut dintr-o idee filantropică, de a direcționa toate fondurile strânse către persoanele nevoiașe și mi-a încălzit inima de bucurie să văd cum toată lumea a răspuns cu tărie la acest lucru.
Am organizat competiția într-un moment în care virusul scăzuse în intensitate, crezând că au fost îndeplinite condițiile sanitare pentru găzduirea întrecerii.
Din păcate, acest virus este încă prezent și este o realitate nouă cu care învățăm să facem față și cu care trebuie să trăim. Sper ca lucrurile se vor mai liniști odată cu trecerea timpului, astfel încât să revenim la o viață normală.
Îmi pare foarte rău pentru fiecare caz de infectare în parte. Sper că până la urmă toată lumea să fie bine. Voi rămâne în autoizolare în următoarele 14 zile și voi repeta testul în 5 zile” – Novak Djokovic.

About Author