Lewis Hamilton scrie istorie în Formula 1

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Stiriei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Podiumul a fost completat de colegul său Valtteri Bottas și de Max Verstappen (Red Bull Racing).

Aceasta este a 85-a cursă câștigată de Hamilton, care mai are nevoie de șase victorii pentru a egala recordul lui Michael Schumacher.

“Echipa a făcut o treabă fantastică. Sunt foarte recunoscător că am revenit pe primul loc. Este un pas mare înainte”, a declarat Hamilton după cursă.

Marele Premiu al Stiriei, clasament:

Marea perdantă a cursei de duminică este scuderia Ferrari, ai cărei piloţi, germanul Sebastian Vettel şi monegascul Charles Leclerc, au abandonat după ce s-au acroşat în primul tur. Vezi aici momentul.

Înaintea startului Marelui Premiu al Stiriei, piloţii au luat din nou poziţie împotriva rasismului, majoritatea dintre ei punând un genunchi în pământ pe grila de start, aşa cum au procedat şi în urmă cu o săptămână, înaintea Grand Prix-ului Austriei.

Cea de-a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc peste o săptămână, pe circuitul Hungaroring de lângă Budapesta, potrivit Agerpres.

About Author