Categories Fotbal

Trag speranță că totuși FRF va găsi soluția liniștitoare

Astăzi, 12 august 2020, Federația Română de Fotbal (FRF) a emis la rândul ei un comunicat prin care anunță că echipele promovate de pe locul secund sunt: CSO Plopeni, CS Avântul Valea Mărului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș, AS FC Bărăganul Ciulnița, urmare a aplicării criteriului fairplay.

Vă reamintim, stimați cititori, că în cadrul acestui baraj de promovare, au fost grupe în care nu s-a jucat nici un meci sau în cel mai bun caz o singură partidă, astfel nu știm nici cum s-a aplicat acest criteriu fairplay, pentru că dacă echipa joacă fotbal, încasează și cartonașe, iar dacă nu, evident că nu va încasa absolut nimic.

Respectându-ne adversarele, considerăm totuși că undeva există o mare problemă de logică în momentul în care formații care nu au nici o victorie pe teren la acest baraj, dar absolut nici una (CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, AS FC Bărăganul Ciulnița) ajung să fie promovate în Liga 3 în detrimentul unor echipe care au asudat pentru punctele lor, iar Club Atletic Oradea 1910 nu este singurul caz de acest tip.

Pe de altă parte, anunțul FRF vine în contextul unei decizii a Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, când se anunța că eventuale locuri vacante vor fi ocupate cu 7 echipe de pe locul 2, doar că de atunci și până în prezent numărul locurilor vacante este în continuă creștere, multe echipe ce aveau dreptul să se înscrie optând să nu o facă, așa că speranța moare ultima, deși în acest clasament fairplay probabil suntem plasați undeva pe la final, după prestația istorică a arbitrului arădean din meciul cu Satu Mare.

În final, echipa Club Atletic Oradea 1910 este conștientă că a avut șansa să termine pe primul loc în această grupă, să evite aceste emoții și scenarii halucinante. Clubul nostru a trimis înspre FRF o cerere prin care își arată disponibilitatea de a participa în viitorul sezon al Ligii a 3-a, iar până când FRF nu va omologa componența finală a seriilor, mai avem o speranță.

Oricare ar fi deznodământul, clubul nostru este foarte mândru de evoluția băieților noștri, dar din păcate aceștia au ghinionul de a fi fotbaliști în vremuri ciudate și triste, în care comisiile primează în fața muncii, iar masa verde în locul dreptunghiului verde.

About Author