Categories Fotbal

Succesul de la Klagenfurt, instalează naționala pe prima poziție

La 34 de ani de la ultima victorie contra Austriei (4-0 în 1986, în Ghencea, în preliminariile pentru Campionatul European din 1988), tricolorii au reușit o nouă prestație de excepție. Mirel Rădoi a arătat încă o dată că e cel mai potrivit pentru banca primei reprezentative. În ciuda faptului că tricolorii au fost egalați pe final cu Irlanda de Nord, după ce au evoluat cu un om în plus o bună parte din meci, jucătorii noștri nu au acuzat șocul.

Dimpotrivă, fotbaliștii au intrat extrem de montați. După doar 4 minute, Coman a dat dovadă de altruism și a pasat pentru Alibec, care, din marginea careului, a avut o execuție plasată și a deschis scorul pentru tricolori. Din păcate, Christoph Baumgartner a marcat primul său gol la naționala Austriei după 17 minute, după un voleu deviat de Dragoș Grigore. Austria a avut o perioadă excelentă la jumătatea primei reprize, dar prima reprezentativă a noastră a absorbit bine presiunea.”

La pauză, Rădoi a făcut cu siguranță reglajele necesare, iar de la cabine a apărut o altă echipă a României. Startul reprizei secunde ne-a aparținut, iar Dragoș Grigore ne-a adus în avantaj, după 51 de minute. Maxim a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea a trecut pe sub Crețu, iar Chiricheș a deviat fin, astfel că balonul a ajuns la Dragoș Grigore. Din careul mic, fundașul a marcat primul gol din carieră în tricoul naționalei.

La doar câteva minute, Grigore a fost aproape de o dublă, România reușind să arate o cu totul altă față prin comparație cu prima repriză. Evoluția excelentă s-a materializat în golul trei, după un pressing excelent al lui Pușcaș, fotbalist intrat în locul lui Alibec. Mingea a ajuns la Maxim, care a confirmat forma fantastică din Turcia cu o prestație excelentă la națională. Ajuns la marginea careului, mijlocașul român a scos din joben un lob impresionant, care s-a oprit în poarta porții adverse.

România a arătat în multe momente clasă în repriza secundă, iar Austria, deși mult mai bine cotată pe hârtie, a fost redusă la tăcere. Mai mult, Iancu a fost foarte aproape de gol, șutul său din lovitură liberă oprindu-se în bara porții adverse. Totuși, finalul nu a fost lipsit de emoții, după ce Onisiwo a profitat de faptul că românii nu au făcut marcaj și a trimis în plasa porții o centrare de pe partea stângă. În ciuda golului primit, românii și-au păstrat luciditatea. Rădoi a schimbat sistemul, trimițându-i un bilet lui Grigore cu noua așezare, iar toate culoarele spre poarta lui Tătărușanu au fost închise.

După două runde jucate din Liga Națiunilor, tricolorii sunt lideri în Grupa 1 a Ligii C, cu 4 puncte. Austria și Norvegia ne secondează, cu 3 puncte, în timp ce Irlanda de Nord închide grupa, cu un singur punct obținut.

About Author