Categories Tenis

Victoria Azarenka ajunge în ultimul act la US Open

Victoria Azarenka (foto) a fost prea puternică pentru Serena Williams, cu toate că americanca a câștigat categoric, scor 6-1, primul set. Vika a făcut pasul spre o finală de Grand Slam după o pauză de 7 ani, iar în ultimul act va da peste Naomi Osaka.

Serena a intrat mai bine în semifinala cu Victoria, iar primul set i-a revenit cu 6-1. Ceea ce a urmat nu a fost însă un galop de sănătate pentru americancă.
Azarenka a făcut ajustările necesare, a fost puternică din punct de vedere mental, a avut un nivel fizic ridicat, iar meciul a curs în favoarea ei: 6-3, 6-3.

Șapte, cifra preferată

„Şapte este numărul meu preferat, aşa că presupun că a fost predestinat să fie astfel. Sunt recunoscătoare pentru această oportunitate, pentru că am putut juca în faţa unei astfel de campioane într-o semifinală.

Drumul spre finală îţi cere să învingi cele mai bune jucătoare, iar astăzi a fost categoric acea zi” – Victoria Azarenka, despre o nouă calificare într-o finală de Grand Slam după șapte ani de .

Finală cu Naomi Osaka

În finală, Azarenka va da peste Naomi Osaka. Nipona a trecut în trei seturi, scor 7-6 (1), 3-6, 6-3, de Jennifer Brady.

Pentru asiatică va fi a doua finală de la Flushing Meadows (s-a impus în 2018) și a treia de Grand Slam din carieră (mai are un titlu la Australian Open, în 2019).

„Simt că sunt altfel psihic de această dată. Am învăţat multe din tot ce am trăit la turneele din circuit. Mă simt mai puternică psihic, mă simt mai în formă acum. Va fi interesant de văzut ce va fi” – Naomi Osaka, despre finala cu Victoria Azarenka.

De știut:
Azarenka și Osaka ar fi trebuit să dispute și finala de la Cincinnati, în urmă cu două săptămâni. Aceasta nu a mai avut însă loc, nipona retrăgându-se din cauza unei probleme musculare.
Serena Williams ratează astfel încă o oportunitate de a o egala pe Margaret Court în clasamentul titlurilor de Grand Slam cucerite (all-time, nu doar Era Open). Americanca va rămâne și după acest US Open cu 23 de coroane, în timp ce australianca a reușit 24 în întreaga carieră.
Finala feminină de la US Open va avea loc sâmbătă, de la ora 23:00. Ea va putea fi urmărită în direct pe Eurosport.

About Author