Categories Baschet

CSM U Oradea cedează și în al doilea meci de pregătire

CSM CSU Oradea a încheiat turneul de pregătire în Serbia cu o partidă în compania lui KK FMP. Partida s-a desfășurat sâmbătă (26.09), încheindu-se cu scorul de 97-93.

Jocul a început cu Watson, Broussard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. CSM-ul a deschis partida foarte bine, cu un joc agresiv în faza ofensivă din partea lui Valeika. Roș-albaștrii au avut mai multe guri de foc, pe fondul unui ritm de joc bun, unui nivel defensiv solid și circulației bune a mingii. Scorul la jumătatea primei reprize a fost de 16-5. Gazdele au jucat mult mai bine în ambele faze ale jocului în continuare și s-au apropiat la o singură posesie, dar Nikola Markovic a stabilit scorul la prima pauză, 26-21 pentru Oradea.

Oradea a intrat în rotație, jucând cu Reljic, Petrescu, Markovic și Baciu. Ambele echipe au găsit soluții în atac, Markovic și Petrescu găsind ținta de la distanță, iar Watson, Nicolescu și Baciu au făcut-o pe pătrundere mărind ecartul la 12 puncte, scor 40-28, în minutul 15. Formația gazdă a devenit mai fizică în ambele faze ale jocului reușind să se apropie în condițiile unui joc în scădere de intensitate pentru CSM. Astfel, scorul la jumătatea partidei a fost de 43-42 în favoarea roș-albaștrilor.

FMP a preluat conducerea în debutul reprizei secunde cu o reușită de pe semicerc, dar Oradea a replicat cu aceeași monedă prin Watson. Sava Lesic a avut o contribuție ofensivă remarcabilă pentru echipa gazdă, însă adversarul său direct la poziția 5, Arturas Valeika a oferit o replică solidă. Amfitrionii au avut inițiativa pe tabela de marcaj pe fondul numeroaselor greșeli în jocul de construcție, scorul devenind 59-53 pentru FMP în minutul 26. CSM-ul nu a corespuns din punct de vedere defensiv în această perioadă de joc, astfel încât scorul la intrarea în sfertul 4 a fost de 73-62 în favoarea sârbilor.

Secvența decisivă a început cu dificultăți în jocul ofensiv. Circulația mingii nu a funcționat, majoritatea soluțiilor fiind găsite individual. În schimb, defensiva orădeană a continuat să fie depășită atât în relația unu la unu, cât și pe fondul jocului combinativ al lui FMP. Bobe Nicolescu a reușit câteva acțiuni de mare efect în atac, iar Vlad Marinău a atacat coșul de mai multe ori, reușind inclusiv să obțină vizite la linia de pedeapsă. CSM-ul s-a apropiat la 94-93 în ultimul minut de joc. Revirimentul s-a consemnat cu Enzo Vescan în teren, acesta marcând un coș de trei puncte la capătul unei acțiuni colective de efect. Oradea a avut șansa de a egala sau prelua conducerea, dar a pierdut posesia mingii, iar gazdele au punctat de la linia de pedeapsă pentru a stabili rezultatul final.

Dragan Zekovic a totalizat 18 puncte, Nikola Markovic a adăugat 12 puncte, iar Aaron Broussard, Arturas Valeika și Cătălin Baciu au totalizat câte 10 puncte. În replică, Okben Ulubay și Stefan Djordjevic au avut câte 16 puncte fiecare pentru FMP.

Reamintim că Tudor Fometescu și Stephen Holt au absentat pentru CSM CSU Oradea în acest turneu de pregătire.

Echipa se întoarce la Oradea în cursul serii de sâmbătă, urmând ca ziua de duminică să fie liberă. Pregătirile pentru noul sezon competițional vor continua de săptămâna viitoare. Vom reveni cu detalii referitor la activitatea ulterioară a echipei.

About Author