Categories Baschet

CSM-ul nu-și găsește deocamdată ritmul în amicale

CSM CSU Oradea a întâlnit BCM U FC Argeș Pitești în primul meci de verificare al dublei pe care cele două echipe și-au programat-o la Arena Antonio Alexe. Meciul de joi (08.10) a fost transmis în direct pe internet. Rezultatul final a fost de 79-80.

Partida a început cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Oaspeții au fost mai productivi în debutul partidei, lucru ce l-a determinat pe antrenorul Achim să ceară devreme un timp de odihnă. Broussard a suferit o căzătură dură pe parchet, având nevoie de ajutor pentru a i se opri sângerarea, însă americanul a revenit pe teren după câteva minute. CSM-ul a revenit pe tabela de marcaj, grație unei contribuții importante din partea lui Markovic și Baciu. Astfel, Oradea conducea cu scorul de 23-20 la prima pauză.

Piteștiul a început și sfertul al 2-lea mai bine preluând conducerea după mai multe reușite de pe semicerc. Watson a fost retras pe bancă după ce a comis două greșeli personale, însă roș-albaștrii au reușit să revină. Marinău a izbutit o acțiune în pătrundere, iar Petrescu a adăugat mai multe reușite din apropierea coșului. Vizitatorii au avut momente cu mai mult de doi autohtoni în teren. Pe finalul reprizei a revenit Watson, acesta stabilind scorul la pauză, 44-41.

Repriza secundă a demarat din nou foarte greu pentru orădeni. Aceștia nu au găsit soluții, iar Piteștiul a profitat preluând conducerea pe tabela de marcaj. Zekovic a punctat de trei ori consecutiv de la mare distanță pentru a readuce CSM-ul la conducere. Broussard a reușit la rândul său o acțiune individuală de mare efect de la un capăt la celălalt al terenului. Oaspeții au reușit un parțial de 9-0, oprit de Vescan pe contraatac. Scorul după 30 minute de joc a fost de 63-64.

Apărarea a ieșit în evidență de ambele părți pe parcursul secvenței a 4-a, consemându-se câte două reușite din acțiune în primele șase minute. Zekovic a adus Oradea în avantaj cu o reușită de pe semicerc. Replica a venit de la Popa, autor al unui coș de la mare distanță. Același Zekovic a strâns de la linia de pedeapsă și tot el a adus Oradea în avantaj din acțiune, după care Fometescu a mărit avantajul. Pitești a egalat la 77 cu o triplă semnată Voinescu. După un timp de odihnă, Giordan Watson a pătruns și a așezat mingea în coș pentru a aduce echipa gazdă în avantaj. Replica a venit de la Talton, rămas complet liber la semicerc. Nikola Markovic a ratat ultima aruncare a gazdelor.

About Author