Judoka Alex Creț, vicecampion european Under 21

În perioada 04-06 noiembrie la Porec, Croatia, s-a desfasurat editia 2020 a Campionatelor Europene de Judo Juniori (U 21);
Din Lotul National care a reprezentat Romania la aceste Campionate Europene, au facut parte si 2 sportivi judoka oradeni, legitimati la LPS-CSM Oradea, Lot National condus de antrenorii Emil Morar, Dan Fasie si Szoke Laszlo.
Cel mai bun rezultat la aceste Campionate Europene a fost obtinut de oradeanul Alex George Cret in limitele categoriei 90 kg, care a devenit Vicecampion European, in urma unei evolutii foarte bune, el reusind o serie de 4 victorii categorice, victorii care l-au propulsat in finala categoriei, astfel:
Turul I, victorie la ippon in fata cehului Bezdek, Turul II, victorie la ippon in fata bulgarului Stefanov, Turul III, victorie la ippon in fata ukrainianului Valieiev;
In semifinala, victorie clara, dar muncita in fata israielianului Gurevirch, victorie care la propulsat in Finala categoriei, unde avea sa-l intalneasca pe francezul Damier, in fata caruia, din pacate pierde la wazari, dupa un meci foarte echilibrat.
Astfel Alex George Cret, devine Vicecampion European de Juniori in limitele categoriei 90 kg, un rezultat foarte bun, avand in vedere in primul rand faptul ca el este in primul an de juniorat, dar si un lucru foarte important, acela care marcheaza revenirea s-a pe podiumul European dupa esecurile inregistrate in 2019 la cadeti. Cred ca A;lex isi va recapata increderea in potentialul sau si va ataca cu ambitie si dorinta de victorie si competitiile de seniori din 2021.
Sportivul este elev la Liceul cu Program Sportiv Bihorul Oradea in clasa a XII-a, diriginta profesor Lavinia Ursutiu, director profesor Dan Constantin Matei.
Este legitimat la LPS-CSM Oradea, unde este antrenat de aceiasi antrenori pe care ii are si la Lotul National, prfesorii Emil Morar, Dan Fasie si Szoke Laszlo.
Celalalt judoka oradean prezent in intrecerea continentala de la Porec, a fost Robert Boldis in limitele categoriei 66 kg, si el sportiv legitimat la LPS-CSM Oradea, care dupa o victorie la ippon in turul I, in fata croatului Dupic pierde in turul II, la ippon in fata portughezului Cravo, infrangere care nu i-a mai permis sa continue competitia;
Saptamana viitoare, in zilele de 09-10 noiembrie, tot la Porec, se desfasoara Campionatele Europene de Tineret (U 23), unde din Lotul Romaniei va face parte si Alex George Cret, 90 kg.

About Author