Categories Polo

Cum să emiți pretenții în doar opt jucători!!!

Echipa de polo pe apă CSM Oradea s-a deplasat la Budapesta, acolo unde miercuri (11.11) a demarat turneul preliminar LEN Champions League – ediția 2020/21. Formația orădeană se prezintă la acest eveniment în condiții speciale, după ce mare parte din efectiv a fost diagnosticat cu COVID-19 la testul din luna octombrie, premergător celui de-al 2-lea turneu din Superliga Națională.

Cei în cauză au petrecut perioada de 14 zile în carantină, iar marți au efectuat testul premergător plecării la amintitul eveniment. Rezultatele au parvenit miercuri dimineața, iar delegația echipei a efectuat deplasarea în capitala Ungariei imediat după obținerea acestora. Menționăm că deși legislația în vigoare pe teritoriul României permite reluarea activității după 14 zile de carantină ca urmare a unui test COVID-19 pozitiv, pentru a părăsi țara este nevoie neapărat de un rezultat negativ.

Echipa a plecat în efectiv redus, având doar opt jucători cu rezultate negative la cel mai recent test. Între absenți se numără o serie importantă de jucători de bază din echipă. În aceste condiții, CSM Oradea nu va putea juca la nivelul potențialului pe care actualul lot îl are. Echipa onorează competiția – așa cum a făcut-o de fiecare dată – chiar dacă în acest moment este greu de discutat despre performanță pur sportivă.

Ceilalți jucători vor efectua o nouă testare în cursul zilei de joi (12.11), iar cei care vor avea rezultat negativ se vor alătura echipei la evenimentul programat a se desfășura în capitala Ungariei între 11-15 noiembrie anul curent.

La turneul din Ungaria, CSM Oradea este repartizată în Grupa B2. Aici se va confrunta cu trei echipe. Iată programul:

Joi (12.11), ora 22:00, vs AN Brescia (Italia)
Vineri (13.11), ora 22:00, NC Vouliagmeni (Grecia)
Sâmbătă (14.11), ora 22:00, Enka Istanbul (Turcia)
Duminică (15.11), ora ?, joc de clasament

About Author