Categories Tenis

Irina Bara face semifinale la dublu în Austria

Șteianca Irina Bara (foto) s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu WTA din 2020, la dublu, reușind o performanță notabilă în Austria, alături de Sara Sorribes Tormo din Spania.

Irina Bara a făcut tandem în premieră cu Sara Sorribes Tormo, iar cele două s-au completat perfect în proba de dublu a turneului de la Linz, desfășurat în sală, pe suprafață rapidă. Irina și Sara au trecut de Jil Teichmann (Elveția) și Renata Voracova (Cehia), scor 6-3, 7-6(7).

După ce au reușit o victorie muncită în sferturile ultimului turneu WTA al sezonului, Bara și Tormo și-au asigurat câte un cec în valoare de 1.303 de dolari și 110 puncte WTA. A fost prima victorie obținută pe teren de echipa româno-spaniolă, care în primul tur a beneficiat de o retragere a ucrainencelor Marta Kostyuk și Dayana Yastremska.

Irina Bara e în semifinalele probei de dublu de la Linz, după o victorie obținută într-o oră și 37 de minute
Irina Bara și Sara Sorribes Tormo au fost extrem de eficiente la retur, câștigând de 4 ori pe serviciul advers! De partea cealaltă, adversarele Irinei au realizat numai două break-uri. După ce Bara și Tormo au dominat copios timp de un set și jumătate, echipa ceho-elvețiană a reintrat în meci, revenind spectaculos de la 3-6, 1-4.
Cuplul Bara/Tormo putea rezolva partida la 5-4 în setul al doilea, însă Teichman și Voracova au salvat două mingi de meci! Acestea au împins manșa în tie-break, venind rândul româncei și spanioloaicei să evite in extremis pierderea setului. Bara și Tormo au revenit de la 4-6 în tie-break și s-au impus după o oră și 37 de minute, scor 6-3, 7-6(7).

About Author