Categories Baschet

Au alternat momentele bune cu cele ineficiente

Duminică 13 decembrie, în Arena Antonio Alexe din Oradea, CSM U din localitatea a trecut cu scorul de 75-68 (24-18, 19-12, 19-19, 18-18) de SCM Timișoara. Jocul a contat pentru etapa a treia a turneului Ligii Național de baschet masculin, cele două echipe venind după două succese consecutive. Dacă ne uităm la rezultat a fost o victorie muncită, dar după aspectul jocului, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au dominat într-o manieră mai mult decât categorică întâlnirea.

Oradea a început bine meciul, Fometescu fiind mai mereu în prim plan, în timp ce adversarul a forțat mereu aruncările de la distanță. Timișoara schimbă prima, Oradea menține același nucleu de jucători pe parchet, Holt duce echipa gazdă la +8. Brown cu o aruncare precisă reduce din diferență, la celălalt panou, Markovic nu poate fi oprit. Roș-albaștrii nu știu gestiona diferența de pe tabelă,

Brown cu boltă readuce gruparea de pe Bega în joc. Din nou orădenii nu sunt capabili ssă mențină diferența, un lucru care trebuie să șe de-a de gândit.
Olah este primul marcator al sfertului secund, Fometescu este faultat extrem de dur. Watson punctează din nou eficient, Broussard pe contră înscrie și el, Oradea mărește diferența la două cifre, timp de odihnă Timișoara.
Disputa scade în intensitate, ambele echipe ratează foarte mult, eficiența nefiind punctul lor forte, Olah înscrie ușor două puncte, timp de odihnă Oradea.
Mai sunt de jucat 180 secunde până la pauza mare. Broussard își protejează bine aruncarea și transformă libera suplimentară, Fometescu transformă doar o tentativă de la linia de libere.

După o serie de ratări incredibile, Valeika este cel care sparge gheața. Holt înscrie cu noroc, iar pe final de sfert, Mirkovic profită de apărarea rarefiată a gazdelor și înscrie.
La pauza mare, tabela arăta 43-30. Începe partea a doua, Zekovic de la distanță scutură plasa,

Watson se dovedește de neoprit Oradea are +18 pe tabelă, învingătoarea este deja știută. Parțial de 7-0, timp de odihnă pentru oaspeți. Holt este decisiv, îar Mijajlovik de la distanță înscrie. Mentalitatea românească este implemantată și la străini, care par să se simtă la circ pe teren, încep să se întreacă în pase total aiurea. Se joacă un baschet de curtea școlii, Brown din nou cu mare boltă înscrie, Zekovic paseasză perfect pentru Watson care punctează decisiv.

About Author