Categories Baschet

Au revenit pe final, dar deja era mult prea târziu

În cursul serii de miercuri 6 ianuarie, CSM U Oradea a debutat în turneul 4 al Ligii Naționale de baschet masculin la Voluntari, împotriva gazdelor de la CSO. A fost de departe unul dintre cele mai interesante jocuri din acest sezon, o dispută în general dominată tactic de Voluntari, care au arătat un plus la capitolul prospețime și determinare. Scorul final a fost 79-74 (17-12, 20-21, 29-14, 19-27).

Moldoveanu a deschis scorul cu o aruncare de la distanță, Oradea zitantă ratează. Gazdele nu se lasă mult invitate și trec la cârma jocului, impun ritmul și ajung la 10-2.

Încet dar sigur, Oradea încearcă să restabilească echilibrul și începe să alerge după egalare. Alb-albșatrii cu o serie de jucători noi foarte buni au o rotație eficientă în timp ce la Oradea nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Petrescu de două ori prin sleam-dunk se face remarcat iar Broussard ratează nepermis. Bihorenii suferă în apărare, jucătorii cu talie, Valeika, Zekovic sau Markovic au evoluții șterse.

Holt și nou venitul Green forțează pe tabelă. Începe sfertul secund în aceeași notă clară cu o echipă organizatoare mai eficientă, suferind la aruncările de la distanță.

Oradea începe parcă să conteze pe parchet, dar Hickey nu poate fi oprit în niciun fel. Degeaba schimbă Oradea oamul în apărare, Valuntariul vine mereu cu soluții pozitive. Marinău se chinuie practic să ajungă dincolo de centrul terenului, iar Achim este fără reacție. Holt trage echipa după el, iar Green încearcă din orice poziție. până la pauza mare, roș-albaștrii mai recuperează din handicap, iar pe ultima secundă Broussard beneficiază de două libere. La pauza mare gazdele aveau +4 pe tabelă.

Dezastrul total a venit în debutul sfertului trei. Fosta campioană a României a intrat mult prea relexată pe parchet, iar după un parțial de 15-2, Achim își cheamă băieții la bancă. Surprinzător nu reușește să-i trezească la realitate, iar aruncătorii de la mare distanță a ilfovenilor fac diferența. rezultatul, incredibil. +20 pe tabelă pentru formația organizatoare. Stupoate în banca oaspeților.

Cum e posibil ca o fostă campioană să se apere atât de modest. În contionuare Hickey își domină copios fiecare adversar iar Joseph sau Barro sunt greu de oprit. Foarte rare aceste sincope ale orădenilor, greu, foarte greu de explicat. Cu multă greutate Markovic aruncă de la distanță iar după primele 30 minute, 60-47 arăta tabela.

Valeika marchează primele puncte din acțiune abia la debutul sfertului, Joseph îl imită imediat. Markovic de la distanță scutură plasa, gazdele vin doar la 10 puncte avans. Același jucător înscrie a treia oară consecutiv din aceeași poziție, iar diferența scade. din păcate, prea multe greșeli de echipă, aiurea, face ca echipa gazdă să ajungă mult prea repede în bonus. Răsturnare de situația, pe mâna lui Markovic, incredibil 6/8 de la distanță, o mare IMENSA realizare pentru unastfel de jucător. CSM-ul are de recuperat doar o poseie. Revenire de senzație a baschetbaliștilor din municipiul de pe Crișul Repede,

Watson transformă ambele libere și vine în spatele adversarei la doar un singur punct. Sunt fluierate foarte ușor două faulte în favoarea celor de la Valuntari care sunt exacți la linia de libere.

Moment foarte important în meci, Hickey pătrunde și înscrie, timp de odihnă solicitat de Achim.

69-63 arăta tabela. Greșeală tehnică împotriva lui Watson pentru proteste. Urmează greșeală tehnică împotriva lui Hickey, transformă Holt. Coș plus liberă suplimentară pentru orădeni, Markovic, omul de care echipa are atâta nevoie. Din păcate ratează libera. 69-66 arăta tabela. Greșeală la repunere în tabăra oaspeților, iar misiunea acestora se complică. Hickey triplă, iar învingătoarea era deja stabilită. Pe final de joc, Valeika revine cu două triple, dar deja era mulot prea târziu.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Hickey 24 puncte respectiv Markovic 25.

About Author