Categories Tenis

Superb succes pentru Irina Begu la Antipozi

Irina Begu, versiunea 2021, e altceva. Într-un efort absolut remarcabil, Irina a reușit să se califice în sferturile de finală ale Gippsland Trophy, turneul WTA 500 de la Melbourne, după ce a eliminat-o pe favorita 5, Johanna Konta.

A fost un meci de povestit pentru Irina. Jucătoarea noastră a mai avut câteva astfel de bătălii de-a lungul carierei, însă succesul de azi s-ar putea să intre direct în capul listei. Irina a salvat două mingi de meci în setul al doilea, a avut nevoie de opt mingi de set ca să închidă setul secund, iar apoi a trăit dramatic în decisiv, concretizând a noua minge de meci, într-un final jucat cu sufletul la gură. După toate momentele grele, în care și-ar fi putut pierde cumpătul, Irina a avut reacția potrivită, iar asta o face câștigătoarea merituoasă a acestui duel echilibrat până în ultima secundă.

Meciul s-a întins pe durata a trei ore și 23 de minute, asta în condițiile în care Irina jucase deja câte trei seturi în fiecare dintre tururile anterioare, în victoriile cu Shuai Zhang și Aliaksandra Sasnovich.

Iar premiul pentru acest efort va fi pe măsură. În sferturile de finală, Irina o va întâlni pe Naomi Osaka, favorita a 2-a a turneului, care aduce la acest meci o serie de 13 victorii consecutive. Va fi prima întâlnire a româncei cu dubla campioană de Grand Slam din Japonia. Celălalt sfert de finală pe această parte de tablou este Elise Mertens – Elina Svitolina.

Irina Begu are o lungă listă de meciuri lungi și dramatice la activ, și atunci când ajunge într-o astfel de situație, Irina tinde să le câștige mai des decât le pierde. La Miami în 2016 revenea de la 0-5 în decisiv cu Lisicki, la RG 2016 a câștigat cu Coco Vandeweghe, 6-7, 7-6, 10-8, iar la RG 2018 o întorcea pe Schmiedlova de la 2-5 în decisiv, 6-4, 5-7, 9-7. Și în Australia are Irina câteva răsturnări de situație la activ; aici a întors-o pe Makarova, la AO 2018, de la 6-3, 4-0 și de la 5-3 în decisiv pentru rusoaică.

About Author