Categories Tenis

Duelul româncelor a fost adjudecat în cele din urmă de Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea (foto), locul 68 WTA, este a doua jucătoare română calificată în turul al doilea al Australian Open, după Simona Halep. Ea a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Patricia Ţig, locul 56 WTA, potrivit news.ro.

Cîrstea s-a impus după un meci care a durat 59 de minute.

În faza următoare, Cîrstea va evolua cu belgianca Greet Minnen, locul 110 WTA, venită din calificări, sau cu Petra Kvitova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9.

Citește și: VIDEO | Clotilde Armand a descoperit că e greu să fii primar: ‘Trebuie nu ştiu câte voturi pentru a face o mică investiţie’

Calificarea în turul al doilea este recompensată la Australian Open cu un premiu de 150.000 de dolari australieni (95.600 de euro) şi cu 70 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în prima manşă primesc 100.000 de dolari australieni (63.750 de euro) fiecare şi câte zece puncte WTA.

Din cele cinci sportive române care au evoluat, luni, în prima zi a AusOpen, Cîrstea şi Simona Halep au trecut în manşa a doua, iar Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Patricia Ţig au fost eliminate.

A şasea româncă de pe tabloul principal de simplu, Ana Bogdan, va evolua marţi, în manşa I.

About Author