Categories Baschet

O altă față a echipei bihorene. Apărarea face diferența

CSM U Oradea a arătat o ideea mai bine, marți 9 februarie în disputa de la Cluj cu Steaua București. Meciul a contat pentru turneul 7 al Ligii Naționale de bacshet masculin. Bihorenii au dominat un meci în care aveau în cele din urmă să se impună cu scorul de 79-46 (21-12, 19-13, 14-14, 25-7).

După un debut echilibrat, roș-albaștrii au pus stăpânire pe joc, datorită unor combinații mult mai simple sub panoul advers. După reușitele lui Holt și Broussard, Oradea ajunge la +8 o diferență liniștitoare pentru primul sfert. Capitolul încredere este punctul forte ai echipei orădene.

Sfertul secund duce gruparea din municipiul de pe Crișul Repede la o diferență din două cifre. Mrinău primește și el minute, iar Green se descurcă foarte bine în fața steliștilor cu un antrenor nou, în persoana lui Eugen Ilie.

Fometescu din a doua încercare de la distanță scutură plasa, Watson este decisiv din nou pentru orădeni. Am spus-o și o repet, echipa etse dependentă de Watson.

Valeika sau Zekovic încearcă o evoluție îmbunătățită, dar încă sunt departe de așteptări. Holt are nevoie de mult mai multe minute iar în fața unui adverar accesibil, Ordea știe profita.

După pauză, meciul arată mult mai modest fără să supăr pe nimeni, Oradea era deja scăpată în învingătoare. Green și Zekovic reușesc să profite de inexactoitățile în tabăra adversă și ajung lejer la linia de libere.

În ultimul sfert lucrurile sunt din nou clare. Broussard înscrie lejer, Steaua aruncă mult de la distanță, pentru că apărarea adversă arată un nivel bun. Valeika, ca de obicei faultează total aiurea. Acest jucător, de multe ori este împotriva echipei.

Oradea reușește să țină Steaua sub 50 puncte, Zekovic de la distanță aruncă și înscrie. Este foarte clar în orice sport individual sau de echipă, apărarea îți câștigă meciul.

Aici este cheia. La -20, timp de odihnă pentru bucureșteni. Aceștia ratează schema, Markovic singur de la distanță nu ratează. Replica vine pe mâna lui Vârnă, iar Holt se duce până-n coș. Spectacolul arată potențialul orădenilor atunci când au ocazia.

Finalul jocului aduce un Markovic în formă, Fometescu, Petrescu și Marinău primesc minute, lucru important pentru ei. Cei mai buni marcatori ai învinătorilor au fost Zekovic 18 puncte, Holt 18 și Broussard 12.

About Author