Categories Handbal

Au ratat șansa unei remize pe final

Gloria Bistrița II – CSU Oradea 19-18 (12-11)

CSU Oradea a debutat în această după-amiază, în turneul doi al Diviziei A de handbal feminin, seria B, de la Tg. Jiu, în compania formației Gloria Bistrița II. La capătul unui meci echilibrat în care s-a mers cap la cap, Oradea avea să cedeze în disputa de azi, cu scorul de 18-19, după ce la pauză tabela a indicat egalitate, 12-12.
Prima repriză a început într-o notă de tatonare a celor două formații. Cea mai mare diferență consemnată pe tabelă avea să fie de trei goluri, 2-5, 8-11 și 9-12, dar de fiecare dată elevele pregătite de Sebastian Tudor au reușit să revină pe tabelă, și grație intervențiilor celor doi portari, Pintea și Fulgescu, astfel că fluierul de final al primelor 30 de minute de joc a consemnat egalitate perfectă, 12-12.
Partea a doua a jocului și-a păstrat caracteristicile deși Gloria a beneficiat în primele minute de două aruncări de la 7 metri, ambele parate de Raluca Fulgescu. Cu doar 3 goluri marcate de ambele părți timp de 15 minute, echilibrul s-a rupt în ultimele zece minute. Bistrița, cu internaționala Miruna Pica pe teren, s-a desprins din nou la trei goluri, 18-15. CSU nu a abandonat lupta și cu 50 de secunde rămase din joc a revenit în spatele Gloriei la un singur gol, scăpând remiza printre degete după ce pasa lui Boldor, pe contraatac, nu a fost interceptată de Ariane Zegrean.
CSU Oradea, care a avut-o cea mai bună marcatoare pe Nicoleta Abodi în confruntarea cu Gloria, are șansă primei victorii la turneul de la Tg. Jiu, vineri, când în etapa a VI-a va întâlni CNE Sf. Gheorghe.
CSU Oradea: Crina Pintea, Raluca Fulgescu – Duțu 1, Abodi 6, Tudose, Vrabie 3, Zegrean, Surducan, Toma 1, Horj, Fulgescu, A. Pop, Corondan, Hercuț 1, Boldor 5, Deaconu 1. Antrenor: Sebastian Tudor.

About Author