Categories Tenis

Mult peste nivelul adversarei de întrecere

Simona Halep a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, 6-1, 6-3 obținând calificarea în optimile de finală ale Australian Open.

Este a 19-a oară în carieră când Simona se califică în săptămâna a doua a unui turneu de Grand Slam.

Kudermetova aducea la acest meci un record de 3-0 în fața jucătoarelor de Top 5, însă nu mai întâlnise niciodată vreuna într-un turneu de Grand Slam. Iar startul ei de meci – hiperagresivă, cu șase puncte câștigate din primele șapte – a părut să arate că rusoaica a venit să joace, încurajată poate și de succesul avut, până la un punct, de Ajla Tomljanovic.

Dar, curând, Simona avea să ia meciul de coarne și să nu-l mai scape până la final. Primul set a fost o grozăvie de tenis din partea Simonei: dezlănțuită, cu 14 lovituri direct câștigătoare și o dispoziție excelentă de joc, a fost de departe cel mai bun set al anului pentru ea. Al doilea amenința să curgă în aceeași direcție; dar după ce Simona a irosit șansa unui break la începutul lui, Kudermetova a găsit ceva momentum și a făcut primul ei break al zilei.

Deși intensitatea și nivelul ei au mai scăzut un pic comparativ cu primul set, Simona a răspuns și de această dată imediat, închizând meciul cu o serie de trei game-uri.

În turul următor, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre Iga Swiatek și Fiona Ferro. Dacă cu Ferro nu s-a mai întâlnit, cu Swiatek ar fi prima întâlnire după înfrângerea suferită de Simona în optimile RG și o posibilitate de revanșă pentru Simona.

About Author