Categories Baschet

Fără o prestație convingătoare, Oradea ajunge în semifinale

În cursul zilei de sâmbătă 6 martie în Arena BT din Cluj Napoca, s-au desfășurat sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Voluntari a trecut de Pitești, Craiova a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Steaua, la fel Clujul de Sibiu. În ultimul meci al zilei s-au întâlnit CSM U Oradea și SCMTimișoara.

Fără a presta un joc foarte convingător, fără a avea constanță pe parchet, Oradea arată că are potențial, dar încă nu se axprimă la adevărata valoare.Disputa a început în nota clară de dominare a timișorenilor care au profitat din plin de apărarea visătoare a adversarului și au marcat cu lejeritate punct după punct. Fometescu este din alt serial, este tras pe bancă îi vine rândul lui Petrescu, dar nici acesta nu este mai bun. Oradea suferă la nivelul recuperărilor, Olah, un jucător din Banat cu un progres formidabil face pur și simplu ce dorește pe tot terenul. Achim ca de obicei nu are antidot, iar Olah are o prestație aproape de Euroiigă.

În sfertul secund o dată cu introducerea lui Broussard, Green sau Markvic, Oradea începe să conteze tot mai mul. Holt în două rânduri scutură plasa, scorul se strânge. Bihoreanii trec la cârma jocului și încet dar sigur impun ritmul.Cu toate acestea jocul nu este unul la un nivel ridicat, mediocru chiar. Timișoara scade ritmul în apărare,

Oradea profită și pauza vine într-un moment propice pentru bihoreni. sfertul al treilea continuă în aceleași caracteristici, Fometescu și Valeika fac faulte aiurea.

Primul punctează decisiv și după aceea are o perioadă bună cu aruncare de la distană dar libera suplimentară ratată. Rotația baschetbaliștilor din municipiul de poe Crișul Repede nu funcționeazătocmai bine, cu toate acestea Oradea se menține în avantaj. Cu o mentalitate de român îmbătrânit, cei în avantaj fac pasul în spate, Leii din Banat nu profită. . Începe ultimul sfert,

Numai baschet nu se poate numi ce joacă echipa lui Achim, fără ritm și fără orizont. Cu toate acestea se mențin în față pe tabelă. Timișoara începe cursa de urmărire pe mâna lui Olah și Dragoste, Watson la linia de libere dezamăgește.

Mijajlovic cu mult curaj, aruncă și înscrie, Timișoara preia conducerea. Achim solicităp timp de odihnăp, dar și el este în criză de idei, depășit total parcă. Watson preia de unul singur inițiativa Olah, din nou imperial. Incredibil un singur jucător să fie deciziv și să nu știi ce trebuie să faci să-l oprești. Watson combină perfect cu Markovic,

77-73 arata tabela, timp de odihnă Timișoara. Nu se mai poate întâmpla nimic, dar Mijajlovic aruncă cu noroc înscrie,de la distanță 77-76.

Mai sunt de jucat două secunde, timp de odihnă Oradea. Brousaard ajunge la linia de libere și rezolvădefinitiv ecuația calificării. 79-76. Timp de odihnă Timișoara, fără rezultat. În semifinale, Oradea va juca duminică 7 martie cu marea rivală din Cluj.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Holt 18 puncte, Watson 12 de la învingători, respectiv Olah 19 puncte.

About Author