Categories Baschet

Oradea pierde o finală într-un mod inacceptabil!!!

Cea mai atipică finală a Cupei României la baschet masculin și-a consemnat un episod incredibil, marți 9 martie 2021. Este o dată care va rămână scrisă în calendar cu litere negre, O DEZAMĂGIRE extrem de greu de acceptat.

O echipă cu pretenții care are un buget peste un milion de euro să nu înscrie nici măcar un punct timp de zece minute!!! Binențeles că este și meritul adversarului care s-a apărat ermetic. În cele din urmă Moldoveanu & Co. au reușit o victorie aproape imposibilă cu scorul de 72-65 (0-16, 23-14, 27-16, 22-17).

Oradea a condus cu 16-0 și în niciun campionat din lume de amatori sau profesioniști nu se aștepta nimeni ca într-un timp relativ foarte scurt CSO Voluntari să elimine acest dezavantaj. Și cu largul concurs al roș-albaștrilor, ccu o mentalitate pur și simplu depășită. E cazul să se uite în oglindă jucătorii și să-și dea seama că sunt penibili.

Frica de câștigare a trofeului, indicații total nerespectate au făcut ca Voluntariul să înceapă cursă de urmărire și să înscrie de la distanță coș după coș. Și nu doar Moldoveanu, Hickey sau Badiu au făcut-o ci și Duric. Oradea și-a arătat limitele la toate capitolele. Din nou banca cu trei antrenori nu reacționează, iar meciul arată din ce în ce mai rău pentru bihoreni care pur și simplu trăiesc un coșmar. Nu se poate așa ceva, ai trei antrenori sub orice critică. Nu merită niciun salar timp de un an de zile pentru astfel de greșeli.

Ca de obicei, Watson se chinuie să tragă echipa după el, Valeika face greșeli de începător, iar Fometescu sau chira Broussard sunt de nerecunoscut. Se merge echilibrat, Voluntari prinde curaj, dar obosește, jucătorii importanți sunt trași pe bancă pentru a fi odihniți pentru final.

Bihorenii își ridică nivelul apărării, Moldoveanu din nou de la distanță nu poate fi oprit. Fometescu din a doua încercare singur cu panoul, pune mingea-n coș, timp de odihnă a Voluntarilor.

Disputa se echilibrează, Zekovic este penalizat cu fault ofensiv, 62-55 în favoarea Voluntarilor. Fometescu pierde mingea din mână și faultează inutil. Moldoveanu profită și transformă două libere. Oradea este în penalitate. Markovic nici de la linia de libere nu reușește să înscrie, dar de la distanță o face eficient. 64-59. Joseph cu mult sâmge rece aruncă de la distanță și face diferența. 67-61. Markovic este exact la linia de libere, 67-63 Voluntariul cu greu duce mingea dincolo de jumătatea terenului, Moldoveanu înscrie doar o singură liberă.

Broussard înscrie, Oradea are șansa recuperării sub propriul panou, dar nu o face. Moldoveanu înscrie ambele aruncări, 70-65. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Mai sunt de jucat 31 secunde. Oradea irosește posesia, cu două tentative ratate,, Cupa merge la Voluntari!!! Incredibil cât de penibilă poate fi o echipă campioană care nu știe profite de de punctele de pe tabelă și pur și simplu se lasă dominată pierzând a șasea finală.

About Author