Categories Polo

CSM Oradea ratează șansa câștigării Cupei României

În cursul după-amiezii de duminică 14 martie, în Bazinul Steaua din capitală s-a desfășurat finala Cupei României la polo pe apă masculin.

Așa cum era de așteptat, în ultimul act s-au întâlnit din nou marile rivale Steaua și CSM Oradea.

Gazdele au început mai bine meciul și au condus cu 2-0, Tibi Negrean și Popescu marcând în poarta orădenilor. Replica acestora a venit pe mâna lui Vlad Georgescu care a redus din handicap.

Pe final de repriză s-a făcut 3-1 Iudean fructificând o superioritate numerică în mișcare. Sfertul secund a început în nota de dominare a orădenilor care au restabilit egalitatea prin Colodrovschi și Seiya.

La faza imediat următoare, Mihnea Gheorghe a dus Steaua în avantaj, 4-3. Bucureștenii reușesc să se desprindă după ce Preuteasa a reușit cu mult noroc să înscrie.

Rogac de la orădeni înscrie și el, 5-4, în timp ce Tiberiu Negrean a frunctificat o lovitură de la cinci metri pentru steliști. 6-4. După pauză, ambele echipe au irosit o serie de oportunități, ambii portari fiind în zi bună. Alex Popovici printr-o execuție superbă readuce Oradea în meci. 6-5 în favoarea gazdelor.

La capătul unui atac pozițional, Colodrovschi a aruncat foarte exact, restabilind egalitatea. 6-6.

Primul marcator al ultimului sfert a fost Mihnea Gheorghe cel care a transferat o aruncare de la cinci metri. 7-6. La ultima fază a meciului, Rogac aruncă puternic și înscrie. 7-7. Mai sunt de jucat câteva secunde, Rogac este descalificat.

Așadar câștigătoarea se va decide la aruncările de departajare. Cu scorul general de 10-9, Steaua reușește sî câștige trofeul.

About Author