Noua casă a sportului orădean, aproape gata!!!

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila au făcut astăzi o nouă vizită pe șantierul sălii de sport polivalente, care a fost ridicată pe amplasamentul fostei piețe vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping.

Construcția, cu o capacitate de 5.000 de locuri, este finalizată în proporție de 82%, urmând să fie predată beneficiarului, respectiv municipalității, la finalul lunii iulie.

Până acum, în cadrul lucrărilor s-au finalizat structura de beton, structura metalică șarpantă, gradenele din beton, compartimentările interioare din BCA și ghips carton, s-a montat tâmplăria Cortina etc. De asemenea, instalațiile electrice și sanitare au fost finalizate și au fost turnate șapele în proporție de 50%.

La fața locului au fost livrate în totalitate și scaunele din tribuna fixă și gradenele retractabile, dar și ușile metalice și cele rezistente la foc.

Prezent pe șantier, ministrul Cseke Attila a precizat că lucrările sunt în grafic, iar investiția va fi gata în vara acestui an.

„Am inspectat astăzi, împreună cu domnul primar Florin Birta, lucrările la noua Sală Polivalentă din municipiul Oradea, care are un grad de execuție de 82%. Mobilizarea contructorului este bună, se vede, și de la ultima vizită s-a avansat bine, s-a avansat frumos. Este o investiție de 120 de milioane de lei a Ministerului Dezvoltării în partea de infrastructură a Sălii Polivalente, la care se adaugă partea de finanțare a municipiului Oradea pe tot ceea ce înseamnă rețea edilitară și parcările adiacente a acestei Sălii Polivalente. E o investiție necesară pentru orădeni, pentru Oradea, pentru județul Bihor și am asigurat constructorul că avem sursele financiare necesare pentru a plăti execuția lucrărilor până la finalizare”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

La rândul său, primarul Florin Birta a declarat: „Îi mulțumesc domnului ministru din nou pentru prezența pe șantierul Sălii Sporturilor. Este de a doua oară de când a preluat Ministerul Dezvoltării ca ministru. Vreau să felicit și constructorul, pentru că într-adevăr s-a mișcat bine, lucrările sunt în grafic, iar lucrarea va fi finalizată în termen” a declarat primarul Florin Birta.

Primăria Oradea va suporta aproximativ 20% din valoarea totală a lucrărilor, asigurând integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: drumurile de acces, parcările aferente, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică) și parcul din jurul sălii.

„Vreau să vă comunic că a fost finalizată procedura de atribuire a lucrărilor pentru amenajările exterioare, parcări și accese, urmând ca, până în data de 20 aprilie, dacă nu avem contestații, să semnăm contractul de execuție a lucrărilor, astfel încât undeva la finalul verii – începutul toamnei, să finalizăm partea exterioară și să putem da în folosință atât Sala Polivalentă cât și exterioarele. Totodată vreau să aduc o mulțumire primului-ministru Florin Câțu pentru că la aprobarea legii bugetului a alocat 10 milioane de lei către municipiul Oradea pentru amenajările exterioare de la Sala Sporturilor”, a mai spus primarul.

Contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L și Trameco S.A în calitate de antreprenor a fost semnat în februarie 2018.

About Author