Oradea va fi reprezentată la Cupa Europeană de juniori

Două sportive legitimate la Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea s-au calificat la Cupa Europeană de juniori şi cadeţi care va avea loc în perioada 17-22 mai la Catez (Slovenia). Ambele fete au 16 ani şi concurează la divizia compound.

În urma rezultatelor obţinute recent, conducerea Federaţiei Române de Tir cu Arcul şi antrenorul lotului naţional, Cezar Alexandrescu, au decis să deplaseze la această competiţie internaţională lotul de cadete compound, în locul junioarelor mari, deoarece cadetele (14-17 ani) au tras mai bine şi mai constant decât junioarele (18+ ani). Astfel, Ştefania Ivan (16 ani, elevă la Liceul „Betel”) şi Bernadett Haragos (16 ani, elevă la Liceul „Ady Endre”), alături de Andreea Albu (CSS Unirea Iaşi) vor pleca între 22 şi 29 aprilie într-un cantonament de pregătire la Iaşi, apoi în mai la Catez (Slovenia). Alături de ele vor mai participa şi echipa de cadeţi compound a României (Rareş Alexandrescu şi Jason Van Damme, ambii de la CSS Unirea Iaşi, şi Mirel Judea de la SCM Deva), precum şi lotul de arc olimpic.

In vederea acestei competiţii, fetele de la echipa de cadete a C.S. Redpoint şi-au stabilit un program de antrenamente zilnice, uneori chiar şi două antrenamente pe zi. „Ne dorim să performăm la această primă competiţie internaţională pentru noi, de aceea ne pregătim intens”, spune Ştefania Ivan. „Sper ca această cupă europeană să fie doar începutul”, completează şi Bernadett Haragos.

Atât rezultatele foarte bune pe plan naţional, cît şi cele pe plan local şi judeţean, au fost posibile cu susţinerea Liceului Sanitar, Banca Transilvania, Rivolto Cons, Darer şi Turism Felix. În Bihor se organizează singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, fiind înregistrate oficial nouă cluburi şi asociaţii de tir cu arcul, mai multe decât în oricare alt judeţ din ţară. Dintre acestea, C.S. Redpoint este singurul club axat pe performanţă, obţinînd rezultate remarcabile în cei 12 ani de la înfiinţare.

About Author