Șerban Sere: Considerăm că am făcut maximum posibil în condițiile date

CSM Oradea se întoarce acasă, în propria arenă, iar pentru prima dată în acest sezon o face în fața propriului public. Șerban Sere (foto), directorul clubului, a dorit să ofere un punct de vedere în legătură cu condițiile prin care se face accesul în Arena Antonio Alexe la Meciul 3 și eventualul Meci 4 al Finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21.

“Suntem bucuroși că ne întoarcem în propria noastră sală și vom avea posibilitatea de a avea publicul în tribune, pentru prima dată după mai bine de un an. Acesta ne-a lipsit enorm pe tot parcursul acestui sezon competițional, motiv pentru care doresc să le transmit următorul mesaj.

Scopul nostru ca și club este să avem un număr cât mai mare de suporteri în tribune. Parcurgem anumite vremuri care limitează acest lucru. În momentul în care normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus au permis accesul publicului în tribune am contactat autoritățile și am organizat o ședință de lucru. Pe baza discuțiilor cu reprezentanții acestora, respectiv în conformitate cu actualele normative am avut de ales între a permite accesul la 25% din capacitatea sălii cu participarea persoanelor vaccinate, dar și pe bază de test, respectiv 100% din capacitatea sălii, însă condiționat de faptul că este permis accesul exclusiv al persoanelor adulte vaccinate.

Nu am luat o decizie pe care am dorit-o ci am ales una dintre variantele pe care le aveam la dispoziție și care este legală. Considerăm că am făcut maximul posibil în condițiile date, oferind posibilitatea unui număr mai mare de spectatori în tribune. Clubul nostru a optat pentru varianta a 2-a, cea cu capacitate maximă, în condițiile descrise de actul normativ în vigoare. Scopul nostru este de a respecta fanii și de a-i avea în deplină siguranță alături de echipa lor favorită.

Totodată am făcut demersuri pentru a organiza un centru de vaccinare pentru persoanele care nu au făcut vaccinul până la această oră și pe baza informațiilor obținute de la autorități ni s-a comunicat că acestor persoane li se va permite accesul în sală. Organizarea acestui centru de vaccinare are scopul de a ajuta un număr cât mai mare de oameni să aibă posibilitatea de a asista la meciul/meciurile echipei noastre.

Aș mai preciza faptul că CSM Oradea nu poate să ia alte decizii sau să implementeze alte reguli decât îi permite actul normativ în vigoare. Ne pare rău că parcurgem aceste vremuri și regretăm că nu putem să avem alături de noi toate persoanele care și-ar fi dorit și care fără îndoială ar fi meritat să fie în sală.

Suporterii care doresc să fie aproape de echipă, dar nu pot să fie în sală din cauza acestor măsuri sunt invitați pe platoul din fața Arenei Antonio Alexe, acolo unde va fi instalat un ecran de mari dimensiuni pe care va fi transmis meciul de marți și dacă va fi nevoie meciul de joi.”

About Author