Categories Baschet

În urma unei prestații modeste, Oradea reușește victoria

Parcă niciodată o finală de LNBM nu a fost atât de modestă. Clujenii au venit la Oradea cu un avantaj clar de 2-0 la general,, și sperau într-o victorie. Absolut normală, dacă ținem cont de faptul că au un buget mult peste adversari, jucători de certă valoare în relația unu la unu. Pentru gazde nu exista altă variantă în afara victoriei, iar acest lucru și-a pus pur și simplu amprenta asupra evoluției jucătorilor. Presiunea și miza întâlnirii le-a afactat negativ evoluția, iar ceea ce au arătat pe parchet numai a campioană nu asemănaîn cele din urmă cu largul concurs al clujenilor care pur și simplu nu au știut profita, Oradea se impune și trimite disputa în meciul patru care va avea loc joi 17 iunie de la aceeași oră 20,00.

CSM Oradea a învins marţi, pe teren propriu, formaţia U BT Cluj, cu scorul de 75-71 (39-38), în al treilea meci din cinci programate în finala Ligii Naţionale de baschet masculin.

După un stert de joc foarte bun, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede s-a stis pur și simplu, indiferent de formula de joc, echipa a arătat un baschet modest la întâmplare. Mai mult procentajele aruncărilor de toate felurile, libere, semi distanță sau distanță au fost foarte modeste. Abia pe final de joc, atunci când Markovic și Green au marcat de la distanță, Oradea a început să creadă în șansa ei, pe fondul unei relaxări total inexplicabile ale adversarului. Finalul a fost extrem de tensionat, la ultima faze clujenii au cerut acordarea a două puncte la un capac perfec regulamentar, în condițiile în care mingea era în urmacre. Roș-albaștrii printr-o prestație mai mult decât modestă, beneficiază de șansă dar trebuie de urgență schimbare radicală de atitudine pentru a spera la un posibil joc decisiv. Zekovic de la gazde nu a putut fi utilizat, fiind accidentat.

Principalii marcatori ai partidei au fost Holt 14 puncte, Watson 11, pentru gazde, respectiv Wright 29 şi Richard 13, pentru U BT Cluj.

Meciul de la Oradea s-a jucat cu circa 1.500 de fani în tribune, între care câteva zeci clujeni, gazdele permiţând accesul doar celor vaccinaţi.

Anterior, pe teren propriu, U BT Cluj a câştigat cu 73-62 şi 103-80, astfel că scorul general este de 2-1, iar partida a patra va avea loc joi, tot la Oradea. Un eventual meci decisiv, al cincilea, este programat duminică, în BT Aren

About Author