Un adevărat test în fața unui adversar puternic

CSM CSU Oradea a întâlnit Steaua Roșie Belgrad, într-un meci de pregătire disputat marți (07.09), la Pionir, în capitala Serbiei. Roș-albaștrii au întâlnit una dintre cele mai redutabile echipe din baschetul european. Meciul s-a disputat fără participarea publicului. Rezultatul final a fost de 74-50.

Formația antrenată de Cristian Achim a oferit o replică solidă pe tot parcursul primei secvențe. CSM-ul s-a ținut aproape de oponent, reușind să puncteze cu generozitate și să preia conducerea pe finalul sfertului inaugural. De altfel, Oradea conducea la Pionir după zece minute, scor 20-19.

Situația s-a schimbat în sfertul al 2-lea. Apărarea Stelei Roșii a fost mult mai eficientă, iar jocul ofensiv al amfitrionilor a fost impresionat din punct de vedere al circulației. Acțiunile cu pivotul au fost duse la bun sfârșit, capitol la care CSM-ul s-a confruntat cu dificultăți. Rotația orădenilor a primit o lovitură după ce Nikola Markovic nu a putut continua jocul, încasând un deget în ochi. La jumătatea partidei scorul era de 44-27.

Efortul defensiv a fost la nivel ridicat, cu precădere din punct de vedere colectiv. În schimb, Steaua Roșie a reușit mai multe acțiuni pe relația unu la unu și a mărit avantajul la peste 20 puncte. În repriza secundă s-au oferit minute de joc și tinerilor componenți ai echipei. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 62-38.

De-a lungul jocului s-au consemnat mai multe acțiuni de mare efect, semnate cu precădere de Nikola Kalinic, fost câștigător al Euroligii și component de bază al naționalei Serbiei. Acesta a arătat un nivel deosebit de ridicat de înțelegere a jocului de baschet, dar și câteva realizări individuale impresionante.

CSM CSU Oradea a alternat momentele bune cu cele mai puțin reușite, însă trebuie recunoscut nivelul foarte ridicat de joc și de calitate al adversarului întâlnit.

Garlon Green a totalizat 11 puncte, iar Stephen Holt și Alex Gavrilovic au adăugat câte 8 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. Zece jucători au punctat pentru roș-albaștri. De cealaltă parte, Ognjen Kuzmic a totalizat 14 puncte, iar Luka Mitrovic a adăugat 11 puncte.

Acesta a fost al 2-lea meci disputat de CSM CSU Oradea în compania Stelei Roșii Belgrad. Cele două grupări s-au întâlnit și anul trecut, tot în presezon.

Joi (09.09), cu începere de la ora 18:00, este programat meciul cu London Lions. Acesta se va desfășura tot la Belgrad.

About Author