Categories Fotbal

Președintele ia atitudine într-un subiect pueril

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, vineri, că şi-ar dori ca jucătorul Radu Drăguşin, care a refuzat să se prezinte la lotul naţional de tineret, în vederea participării la un cantonament în Spania, să joace cât mai multe meciuri în Serie A, cu Sampdoria, altfel existând riscul ca el să rămână în urmă faţă de colegii săi.

„Îmi pare rău de această reacţie. Cred că orice jucător îşi doreşte să evolueze pentru propria sa echipă naţională. Cred că Radu Drăguşin este un jucător inteligent care va înţelege care este rolul echipei naţionale în ceea ce priveşte parcursul său spre înalta performanţă. Îmi doresc ca rămânând la echipa de club să prindă cât mai multe meciuri în Serie A, fiindcă altfel va rămâne foarte mult în urmă faţă de colegii de generaţie”, a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

El a precizat că membrii Comisiei Tehnice a FRF vor analiza cazul lui Drăguşin: „Cred că Florin Bratu a vorbit deja cu el. În funcţie şi de ceea ce se discută la nivelul Comisiei Tehnice, vom vedea care sunt paşii următori”.

Fundaşul Radu Drăguşin a refuzat convocarea la echipa naţională de tineret a României, pentru stagiul de pregătire din Spania, jucătorul motivând decizia prin faptul că doreşte să se acomodeze la noua sa echipă de club, Sampdoria.

„Radu Drăguşin a refuzat convocarea la echipa naţională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acţiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 şi Mexic U21. Internaţionalul român şi-a motivat gestul prin dorinţa de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, a anunţat, joi, Federaţia Română de Fotbal.

Cantonamentul se va desfăşura în perioada 5-10 octombrie. Cele două jocuri şi antrenamentele se vor desfăşura în baza sportivă Marbella Football Center.

Naţionala de tineret, care pregăteşte participarea la EURO 2023, competiţia U21 pe care România o găzduieşte alături de Georgia, va disputa două jocuri în cantonamentul de la Marbella:
România U21 – Suedia U20; joi, 7 octombrie, ora 21:00
România U21 – Mexic U21; sâmbătă, 9 octombrie, ora 21:00

About Author